Tabere la Oxford si la Cambridge pentru premiantii concursului Shakespeare School

0

Bucuresti, 6 iunie 2011: Centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School va premia cele mai bune eseuri in limba engleza din totalul celor peste 5100 trimise in cadrul concursului de creatie „2011 Shakespeare School Essay Competition”. Marile premii constau in tabere internationale gratuite in Marea Britanie. Evenimentul de premiere va avea loc vineri, 10 iunie, incepand cu orele 11.00, la sediul din strada Dimitrie Racovita, numarul 11 din sectorul 2.

In urma interviurilor desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute, au fost selectati cate 20 de elevi finalisti pentru fiecare categorie de varsta a concursului: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Comisia de jurizare alcatuita din profesori ai centrului de pregatire a fost placut impresionata de participantii talentati si pasionati de limba lui Shakespeare.

Am constatat cu placere ca exista un numar mare de copii si tineri buni cunoscatori ai limbii engleze, care impartasesc un vis comun: acela de a studia in Anglia! Prin participarea la concursul nostru de creatie elevii romani sunt practic cu un pas mai aproape de indeplinirea dorintei lor. Finalistii concursului sunt copii deosebiti, care detin reale veleitati de scriitori, unii dintre ei marturisind chiar ca intentioneaza sa dezvolte eseul lor de intrare in concurs intr-o nuvela! Le uram mult succes si suntem mandri ca am putut descoperi noi talente literare!” a afirmat Adriana Alionte, directorul Shakespeare School.

 

In cadrul festivitatii, celor 20 finalisti pentru fiecare categorie de varstă li se vor acorda premii substantiale constand in scoli de vara de limba engleza timp de doua saptamani in Anglia, in valoare de peste 1.500 euro. Marii castigatori au ocazia să mearga in faimosul oras universitar Oxford sau Cambridge (locurile I si II de la grupa de vârstă 15-19 ani) si la  St. Michael’s College sau  Harrow House International College (locurile I si II la grupa de 11-14 ani). De asemenea, premiantii vor putea urma gratuit si cursuri intensive de limba engleza pe parcursul verii, in Bucuresti, oferite de Shakespeare School. Alaturi de acestea, vor fi oferite taxe de examen Cambridge de la British Council, carti in limba engleza si dictionare de la libraria Carturesti si Fischer International, precum si articole sportive de la Puma Romania.
Elevii romani au profitat in numar foarte mare de oportunitatea de a se exprima in limba lui Shakespeare, la concursul organizat pe plan national nu numai datorita premiilor, dar si datorita temelor de concurs incitante, adecvate fiecarei categorii de varsta in parte. Cei mici au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la patru imagini sugestive, iar cei mari au avut de scris despre rolul si importanta voluntariatului, concursul desfasurandu-se sub egida Anului European al Voluntariatului.

Selectia celor mai buni s-a dovedit a fi dificil de realizat, participantii dovedind atat abilitati exceptionale de comunicare scrisa si orala in limba engleza, cat si aspiratii inalte. „Visul meu este să devin regizor de film şi compozitor şi să fac filme care sa castige premiul Academiei Americane de film (Premiul Oscar). Sunt hotarata sa ajung acolo si nimic in lume nu ma va opri. Visurile sunt facute ca sa se intample. Ele trebuie sa se intample. Suntem ceea ce alegem sa fim”, a declarat Ruxandra Mindru, eleva in clasa a VII-a la Colegiul National Piatra Neamt si castigatoarea premiului intai la editia din 2010.

In data de 10 iunie va avea loc in cadru festiv ceremonia de premiere la Shakespeare School, unde sunt invitati sa fie prezenti toti cei 40 de finalisti si insotitorii lor, alaturi de reprezentantii mass-media, sponsorii competitiei si partenerii media. Confirmarea participarii la evenimentul de premiere se poate realiza la adresa: office@shakespeare-school.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează