Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Swimathon, competiția de strângere de fonduri prin înot, a adunat peste 168.000 de lei

0

Peste 230 de înotători şi peste 1000 de spectatori s-au strâns sâmbătă, 4 iulie, la bazinul acoperit „Tolea Grințescu”, Club Sportiv Dinamo, să susţină 16 proiecte din comunitatea bucureşteană și 48 de echipe de înotători. Mai mult de 950 de donatori generoşi au strâns împreună peste 168.000 lei, dintre care 26.000 de lei au fost strânşi la fața locului. Swimathon București este la a treia ediție și este organizat de Fundația Comunitară București.

right after (6 of 11)
Cei peste 230 înotători din competiția de strângere de fonduri prin înot, Swimathon București 2015, au parcurs împreună 2399 de lungimi de bazin, echivalentul a aproape 120 de kilometri. Cel mai mare număr de lungimi de bazin înotate a fost de 84 de lungimi, parcurse de echipa Aqua Swim – Bucharest Sport Club, pentru Asociația Music Camp International.

Cea mai mare parte a sumelor strânse provine de la donatori individuali, dar și companiile au contribuit cu generozitate la strângerea acestui fond. Cea mai mare donație oferită de un individ a fost de 1000 de lei, în vreme ce donația medie a unui individ a fost de 145 de lei.

Platforma Swimathon rămâne deschisă pentru donaţii pentru cele 16 de proiecte până pe 5 august.

La Swimathon București au înotat și persoane publice, precum:
– Carmen Bunaciu și Anca Pătrășcoiu, medaliate olimpice la natație, pentru Școala de Valori
– Irina Marinescu și Adelina Ivan, creatoare de modă, pentru Asociația Învingem autismul
– Mihai Găinușă și George Vintilă (oameni de radio), Vladimir Drăghia (actor), Cosmin Alexandru și Paul Olteanu (ambii consultanți de management), pentru Asociația MagiCAMP
– Ambasadorii echipelor Asociației Unu și Unu sunt Tily Niculae (actriță) și Dana Rogoz (actriță)
– Pentru Fundația Make-a-wish Romania a înotat Virgil Stănescu, Președintele Clubului de baschet Steaua.

Sponsorii Swimathon București 2015
Compania Porsche România este sponsorul principal al ediției a treia Swimathon București. Compania susține cu o echipă proprie de angajați proiectul Make-a-wish, și mai ales pe Alin, un băiețel care suferă de Medula Blasto de Fosă Cerebrală Posterioară și care își dorește să devină un super erou (Sportacus), ca să salveze alți copii și să poată să facă sport din nou.

Banca Comercială Română (BCR) susține proiectul Joacă la greu!, al Asociației MagiCAMP, care strânge bani pentru o tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice. Angajații BCR pot susține proiectul MagiCAMP și pe Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel și donatorii care vor să participe cu sume mici.

Orange România este pentru al doilea an consecutiv sponsor al evenimentului, iar echipa formată din angajații companiei a hotărât să înoate pentru proiectul Școală pentru toți copiii, susținut de Asociaţia Învingem Autismul. Anul trecut, echipa Orange a contribuit la strângerea de fonduri pentru un nou centru de zi pentru copiii care suferă de autism, iar anul acesta, cu ajutorul resurselor mobilizate, vor sprijini integrarea școlară a unor copii cu autism.

UniCredit Țiriak Bank sustine pentru al doilea an consecutiv Asociația Învingem autismul. Echipa Cap Aurora din care fac parte și angajați ai băncii ( Anca Nuță -Director Identitate și Comunicare) și Maria Besnea – Sponsorship Senior Officer) înoată pentru integrarea în școală a copiilor cu autism, posibilă doar prin asistența specializată oferită de terapeuții însoțitori.

Pe parcursul campaniei Swimathon 2015, cei peste 230 de înotători au beneficiat de consultanță sportivă și de nutriție de la Cori Grămescu, fondator LadyFIT Gym, prima sală din București dedicată în exclusivitate doamnelor și domnișoarelor. Antrenamentele de înot ale echipelor au fost sustinute de partenerul evenimentului, Club Moving, care oferă și abonamente echipelor câștigătoare. Cei 15 copii care au înotat la Swimathon au primit cadouri căluți de mare textili, confectionați de Atelier Simpluș special pentru acest eveniment.
Au prezentat evenimentu Sorin Badea și Petru Stratulat, realizatorii de radio ai emisiunii Sound of science, Gold FM.

Despre Swimathon București
Swimathon este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Swimathon se desfășoară de șase ani în România prin fundațiile comunitare locale și a finanțat până acum peste 230 de proiecte cu mai mult de 1,3 milioane lei. În anul 2014, Swimathon are loc în șapte orașe din țară.

Despre Fundația Comunitară București
Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

Swimathon București. Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.