Swimathon București lansează înscrierea de proiecte pentru cea mai mare campanie de fundraising cu tematică sportivă din România

0

Fundația Comunitară București lansează apelul de înscriere de proiecte pentru Swimathon București 2023, cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România  

București, 26 ianuarie 2023: Fundația Comunitară București lansează apelul de înscriere de proiecte pentru ediția a unsprezecea a celei mai mari campanii de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România. ONG-uri și grupuri de inițiativă din București și  Ilfov se pot înscrie până pe 22 februarie 2023, cu proiecte pentru care voluntarii fundraiseri vor strânge bani, pe platforma https://swimathonbucuresti.ro/proiecte.

Swimathon București deschide un nou deceniu de valuri de bine, după ce totalul donațiilor adunate la Swimathon București în zece ani a depășit pragul de 1 milion de euro. Comunitatea s-a implicat în strângerea de fonduri pentru organizații care sprijină copii cu afecțiuni cognitive și motorii, tineri defavorizați, vârstnici, persoane cu afecțiuni oncologice și alte boli grave, mame vulnerabile, protejarea mediului și a animalelor, pregătirea persoanelor cu dizabilități pentru cutremur, dar și proiecte culturale și para-sportive.

În această primă etapă, organizațiile își înscriu proiectele, care vor fi evaluate de către un juriu independent. Proiectele selectate pentru campania de strângere de fonduri vor fi anunțate după 15 martie, pe site și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/SwimathonBucuresti.ro.

Cum funcționează Swimathon București – Împreună facem valuri de bine?

Cu un mecanism construit în jurul înotului, comunitatea bucureșteană se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri.

  • ONG-urile și grupurile de inițiativă participante își fac echipe de fundraiseri în perioada de înscriere înotători. (30 martie – 15 mai)
  • Fiecare înotător-fundraiser își mobilizează comunitatea de prieteni și susținători să doneze, în perioada campaniei. (25 mai – 26 iunie)
  • În ultimele zile ale campaniei de fundraising, întreaga comunitate participă la evenimentul de la bazin, susțin fundraiserii care înoată, întâlnesc organizațiile și adună donații care completează obiectivul financiar al proiectelor. (24-25 iunie)

Organizațiile și fundraiserii primesc suport și resurse pentru a-și desfășura strângerea de fonduri, pentru că binele este un sport de echipă. Și anul acesta, participanții pot face valuri de bine fără limite, virtual sau la bazin.

Swimathon București – Împreună facem valuri de bine a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. Fundația Comunitară București organizează campania și evenimentul din 2013.  În zece ediții, a susținut 230 de proiecte, pentru care au ”înotat” peste 4.000 de oameni și pentru care s-a strâns peste 1 milion de euro de la peste 32.000 de donator individuali și companiii.

Fundația Comunitară București aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 11 ani, a finanțat peste 700 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3.9 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro

___________________________________

Contact:

Miruna Nichita

Manager de proiect, Swimathon București 2023

miruna@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Contact pentru presă:

Mihaela Gălie

Manager Comunicare, Fundația Comunitară București

mihaela@fundatiacomunitarabucuresti.ro

0753.818.646

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.