Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sute de bucureşteni au iesit în stradă pentru a cere condiţii de trafic civilizate

0
Sâmbătă, 18 octombrie 2014, intre orele 11.00 si 13.00, in jur de 300 de persoane au participat la un marş de protest în Prelungirea Ghencea. Iniţiatorii acţiunii, Grupul de Initiativa Prelungirea Ghencea, format din locuitori ai zonei, solicită de ani de zile modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, adică “stradă, trotuare, pistă de biciclete, pod peste Centură”.
Marşul s-a desfasurat pe traseul Ansamblul Primăvara-intersecția Prelungirea Ghencea cu Șoseaua de Centură Domnești-Cartierul Latin. Participantii la mars, tineri, parinti cu copii, persoane in varsta, mamici cu copii in carucioare si biciclisti, s-au deplasat pe prima banda de circulatie infruntand ploaia si noroiul pe o distanta de aproximativ 4 kilometri si au primit sustinerea soferilor intalniti in trafic.
5
Acesta este cel de-al patrulea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea, în decurs de 3
luni. La fiecare dintre acţiuni au fost invitate şi autorităţile care promiteau, în urmă cu un an, demararea lucrărilor la Proiectul “Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti’’: Premierul Victor Ponta, Primarul General Sorin Oprescu şi Preşedintele CJ Ilfov, MarianPetrache. Invitaţia la faţa locului a fost adresată şi pentru marşul de pe 18 octombrie, printr-o scrisoare deschisă dar nu a fost onorata nici de aceasta data. De asemenea, cererea de audienta la primarul Oprescu depusa de cetateni in luna martie a acestui an este in continuare nesolutionata. Între timp, la solicitările repetate ale locuitorilor, autorităţile au dat răspunsuri complet nesatisfăcătoare. Primaria Bucuresti a transmis informaţii vagi, fara termene clare si fara transparenta in legatura cu stadiul lucrarilor si al exproprierilor.
Cu o zi inainte de acest protest, CNADNR a dat un comunicat de presa in care avanseaza ca data de incepere a lucrarilor la pasajul peste Centura ‘’primavara lui 2015’’.
Reamintim că în zonă locuiesc peste 20.000 de cetăţeni, afectaţi zilnic de imposibilitatea de a circula, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea are câte o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor creşte în ritmul alert al dezvoltării imobiliare.
În plus, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.
Cetatenii din Prelungirea Ghencea vor continua sa puna presiune pe autoritati pana cand vor obtine conditii civilizate de trafic.
 
Grupul de initiativa al cetatenilor din Prelungirea Ghencea

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.