Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

 Suspendare proiect F.R.I.E.N.D.S.

0

Având în vedere măsurile de prevenţie luate de autorităţi la nivel naţional şi local privind gestionarea COVID-19, la informarea PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, coordonatorul apelului CIVITAS, activităţile din cadrul proiectului F.R.I.E.N.D.S – „F.R.I.E.N.D.S. – Fii Responsabil! Implică-te! Empatie! Nondiscriminare! Dăruire! Stop bullying!” vor fi suspendate până la data de 31 martie 2020.

Iniţiativa a fost lansată în 02 martie de Școala Gimnazială nr. 1 „Sfinţii Voievozi” lansează proiectul „F.R.I.E.N.D.S. – Fii Responsabil! Implică-te! Empatie! Nondiscriminare! Dăruire! Stop bullying!” în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 112, Școala Gimnazială nr. 80, Școala Gimnazială „ Ion I.C. Brătianu” şi Școala Gimnazială nr. 102 „General Eremia Grigorescu”. Proiectul îşi propune să contribuie la diminuarea fenomenului de bullying prin seminarii de informare, workshopuri şi cursuri de formare adresate elevilor, profesorilor, părinţilor şi consilierilor şcolari din cele cinci şcoli din Bucureşti.

Până la această dată, în cadrul proiectului au avut loc cinci seminarii de informare: câte două la Școala Gimnazială nr. 1 „Sfinţii Voievozi”, respectiv, Şcoala Gimnazială nr. 112 şi unul la Școala Gimnazială nr. 102 „General Eremia Grigorescu”. Participanţii au înţeles cauzele şi consecinţele comportamentelor de tip bullying şi au învăţat să îl recunoască în şcoala lor. În paralel, a fost organizat un curs de formare pentru consilierii şcolari şi diriginţii din cele cinci şcoli, cu scopul dezvoltării de competențe profesionale pentru prevenirea și combaterea bullying-ului.

Proiectului „F.R.I.E.N.D.S. – Fii Responsabil! Implică-te! Empatie! Non-discriminare! Dăruire! Stop bullying!” a fost aprobat conform Regulament CIVITAS 2019-2020, Ediţia a X-a, Capitolul I. Persoană de contact: Andreea Romeghe, Coordonator campanie de promovare, e-mail: andreea.romeghe@gmail.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.