Surpriza primăverii la OPERA COMICĂ PENTRU COPII: PREMIERA spectacolului „DON PASQUALE”

0

Cum primăvara înseamnă înnoirea naturii, mult aşteptatul moment al anului nu putea sosi la OPERA COMICĂ PENTRU COPII fără o înnoire a repertoriului: premiera spectacolului de operă DON PASQUALE” (versiune adaptată pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena bucureşteană! Prima reprezentaţie va avea în data de 10 martie (orele 11.00 şi 13.00) şi va fi urmată de spectacole în zilele de luni (17, 24, 31) şi marţi (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 şi 13.00.

Don Pasquale reprezintă una dintre „perlele” belcanto-ului italian şi una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu există teatru liric important din lume să nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasă operă a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasată în orice epocă, tocmai pentru a sublinia că subiectul poate fi valabil oricând. Îmi doresc ca după ce văd acestă premieră, toţii copiii să plece de la OPERA COMICĂ PENTRU COPII îndrăgostiţi de spectacolul de operă. – a declarat regizorul CRISTIAN MIHĂILESCU despre premiera pe care o pregăteşte.

Operă comică (opera buffa) semnată de unul dintre marii compozitori italieni – Gaetano Donizetti – „DON PASQUALE” se inspiră din personajele pline de farmec ale commediei dell’arte, putând fi uşor identificate trăsături şi situaţii specifice unor caractere ca Pantalone, Pierrot, Colombina, Scapino. Opera a fost un mare succes încă de la premiera petrecută în 1843, la Paris, fiind considerată – alături de „Bărbierul din Sevilla” sau „Elixirul dragostei” – una dintre cele trei mari capodopere ale operei comice.

Opera Comica

Regia noii producţii a OPEREI COMICE PENTRU COPII va purta aşadar semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, care a pus în scenă spectacole lirice ca: „Madame Butterfly” la Nagasaki (Japonia), „Bal mascat” la Tokyo (Japonia),  „Cosi fan tutte” (1999) şi „Carmen” (2000) la Toulon (Franţa), „Elixirul dragostei” (2002) la Limoges (Franţa), „Rigoletto” (2004) la Pisa (Italia). Cristian Mihăilescu a primit mai multe distincţii ca apreciere a montărilor realizate, precum Premiul „Regizorul Anului” decernat de Uniunea Compozitorilor, pentru „Otello” în 1996, Premiul Uniunii Criticii Muzicale pentru „Cel mai bun moment liric” („I Capuleti e i Montecchi” – 1997) şi Premiul „Cel mai bun spectacol al anului” pentru „La Traviata”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (1998). A fost director al operelor din Constanţa şi Braşov şi este  invitat în juriul mai multor concursuri internaţionale de canto.

Scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, unul dintre cei mai activi scenografi români, cu un număr mare de creaţii semnate în spectacole de teatru, operă şi balet, dar şi pentru pelicule cinematografice, fiind nominalizată în 2012 la Premiile César, categoria „Cele mai bune costume„, pentru filmul „La source des femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu.

Conducerea muzicală îi va aparţine dirijorului Ciprian Teodoraşcu, artist al Operei Naţionale Bucureşti şi al Operei Comice Pentru Copii, care a colaborat cu numeroase instituţii din ţară şi străinătate – Opera Naţională Română Timişoara, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ Bucureşti, Ateneul Român, Societatea Română de Radiodifuziune, Filarmonica „Paul Constantinescu“ din Ploieşti, Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, Opera din Sarajevo, Teatro Malibran din Veneţia.

În distribuţie îi veţi aplauda pe Raluca Oprea, Oana Şerban, Ştefan Schuller, Feng Shuang şi Andrei Lazăr. Îşi va da concursul Ansamblul „Serioso”.

Pentru mai multe detalii despre producţiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, vă invităm să consultaţi site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Pentru rezervarea biletelor, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 021/319.28.19, de luni până vineri între orele 9.00 – 16.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează