Superstitions – solo show de sculptură Bogdan Rata

0

Nasui collection & gallery, București, România
23 septembrie – 23 noiembrie 2015
Vernisaj: 22 septembrie 2015, 19.00-21.00

Noile sculpturi ale lui Bogdan Rața dezvăluie un anumit flux de informație care merge dincolo de realitatea imediată, aducând o abordare aproape religioasă ori primitivă. Lucrările sale sunt prezentate în instalații artistice, corelate cu diferite materiale naturale cum ar fi apă, nisip, iarbă, pământ, cu înțelesuri care pendulează între science fiction și magie neagră.

Bogdan Rata, The Pressure, 2015, fibre, river stone, 66 x 42 x 27 cm, edition of 1, courtesy of Nasui collection gallery and the artist

„Ambiguitatea personajelor, anonimitatea corpului acoperit, nesiguranţa identităţii, toate aceste lucruri oferă sculpturilor un mister special. Pe de altă parte, dau spectatorului o anumită putere: lasă spaţiu pentru cel care priveşte, pentru ca acesta să poată completa lucrările cu propriile viziuni şi poveşti.”(Bogdan Raţa)

„Sculpturile sunt create cu o perfecţiune realistă, bazată pe înţelegerea mecanismelor ştiinţifice ale lumii. Această abordare este perturbată de gesturile pline de semnificaţie ale elementelor corporale, ce introduc emoţii şi energii legate de viaţă şi moarte.” (Cosmin Nasui, curator)
„Anatomia reală este transformată şi reinterpretată; este ca şi cum compoziţia lucrărilor mele păstrează amintirea amputaţiilor accidentale ale sculpturilor greceşti şi romane din ultimele milenii. Acest fapt rezonează, în mod simbolic, cu amplificarea funcţiilor anatomice ale sculpturilor mele.”(Bogdan Raţa)

Solo show-ul lui Bogdan Raţa, „Superstitions”, este expus de către Nasui Collection & Gallery în Bucureşti, la trei ani după ultimul show în capitala României.
Adresa: Şos. Bucureşti Nord 15-23, Swan Technology Park, clădirea Kingston, Pipera, Bucureşti, România
Program: www.cosminnasui.com
Nasui collection & gallery este un operator cultural ce susține arta contemporană și artiști din România în mediile internaționale. Prezintă lucrări importante ale creației unei selecții atente de artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile.
Promovează cultural și investițional artiști care lucrează în artele vizuale contemporane: pictură, sculptură, fotografie, performance, cercetare și inovație.

Bogdan Rața este artist, are un doctorat în noile materiale în sculptură și predă la Universitatea de Vest Timișoara. Lucrările sale au fost expuse în proiecte curatoriale în centre culturale (cum ar fi Artists’ House Tel Aviv), bienale (Moscow Biennale, Liverpool Biennale, Venice Biennale, Manifesta St. Petersburg) și muzee (precum Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Artă Timișoara sau Muzeul Național de Artă Contemporană București).

//////
Producător:
Nasui collection & gallery s-a deschis în 2010 în Bucureşti, România şi co-produce peste 60 de proiecte internaţionale în cadrul unor prestigioase spaţii şi contexte culturale, unele dintre ele fiind: Bienala de Artă contemporană de la Moscova 2011, Bienala de la Liverpool 2012 şi 2014, Bienala de la Veneţia 2013 sau Manifesta din Sankt Petersburg 2014.
www.cosminnasui.com
https://www.facebook.com/cosmin.nasui
https://twitter.com/cosminnasui
www.linkedin.com/company/nasui-collection-&-gallery

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.