Super BRAVO autorilor nominalizați la Superscrieri 2014!

0

După două luni de la lansarea celei de-a patra ediții, competiția Premiile Superscrieri ajunge la unul dintre cele mai așteptate momente: anunțarea nominalizaților pentru fiecare dintre cele 5 categorii de concurs.

logo_nou_SuperscrieriFundația Friends For Friends, împreună cu juriul Superscrieri și cu patronul acestei ediții, BRD – Groupe Société Générale, invită toți căutătorii de povești bine scrise să citească cele 25 de lucrări din top – lista lucrărilor este publicată pe site-ul www.ffff.ro/superscrieri. Acestea au fost alese pentru a merge în etapa finală de jurizare dintr-un total ajuns la recordul de 395 de înscrieri. Primele felicitări merg către:

Andrei Crăciun, Anca Simina, Cristian Delcea,  Cristian Lupșa, Cătălin Gombos, Delia Marinescu, Egyed Ufó Zoltán, Gruia Bădescu, George Popescu, Ioana Călinescu, Ioana Cîrlig, Lina Vdovîi, Luiza Vasiliu, Laurențiu Diaconu-Colintineanu, Oana Sandu, Oana Moisil, Radu Ciorniciuc, Sintia Radu, Ștefan Mako, Tudor Vintiloiu, Victoria Stoiciu, Viorel Ilișoi, Vlad Odobescu, Vlad Ursulean.

Câștigătorii finali vor fi anunțați pe 26 noiembrie, în cadrul Galei de Premiere –  un eveniment în care FFFF își propune ca toți acești autori de non-ficțiune să își primească recunoașterea binemeritată pentru meseria pe care o îndeplinesc cu atâta responsabilitate și dedicație, în aceste vremuri tulburi pentru presa din România.

Mona Dirtu_presedinte_juriuMona Dîrțu, președintele juriului: Superscrieri a început ca un concurs de non-ficţiune, dar s-a trezit repede în brațe cu o misiune pe care nimeni nu mai avea putere să și-o asume. Pâlcuri-pâlcuri de jurnaliști demoralizați, care-și pierduseră busola, sensul și încrederea în sine, au făcut din Superscrieri un soi de loc de reculegere, destinație, aspirație. A venit aici, ca într-un adăpost, generația nouă a unei bresle umilite, risipite, confuze. Îmi povestesc diverși jurnaliști că nu primesc cu lunile măcar un „bravo” pentru munca lor. Le e greu și lor, după cum le e greu și celor care ar trebui să le spună acel „bravo” – cu echipa înjumătățită și salarii întârziate, nu mai ești redactor șef, ești manager de criză. Superscrieri, cred eu, le-a dat jurnaliștilor mai mult decât un „bravo” – le-a dat recunoaștere publică, le-a spus că munca lor are sens și, mai ales, le-a arătat că nu sunt singuri.

Se vor oferi 17 premii: Superscrierea Anului în valoare de 1000 euro, Premiul Special al Juriului,  cinci premii I pentru fiecare categorie, în valoare de 500 de euro fiecare, precum și premiile II și III pentru fiecare categorie (reprezentate de produse oferite de susținătorii ediției).

PARTENERII EDIȚIEI: Patron al ediției actuale – BRD – Groupe Société Générale, sponsor principal – Avon Romania, sponsori de categorie: Orange RomaniaCercul de donatori/TFN RomaniaFAN CourierFriends\TBWA și Sulica Protopopescu Vonica – Attorney at law.

Lansată în 2011, competiția Premiile Superscrieri își propune să încurajeze în România tipul de scriitură care dă câștigătorii de premii Pulitzer, prin stimularea unei clase de autori, editori și publisheri cu simț răspundere față de cititori. Superscrieri s-a dezvoltat în 2014 pe încă două direcții majore: Superscrierea Cititorilor, ediția a doua susținută de Orange România și programul Bursele Superscrieri, realizat împreună cu Avon România. 

Ediția actuală a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibilă fără susținerea partenerilor și prietenilor:

Super-prieteni și susținători ai galei – Editura Humanitas, Editura, Publica, Tea Forte România, Antalis, Ad-Media, Crama Atelier, Bixel.

Susținători media: Hotnews, Șapte Seri, Catavencii, Adevărul, Dilema Veche, Foreign Policy, Esquire, Marie Claire, The Power of Storytelling, Decât o Revistă, RFI România, Blitz TV, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, România Pozitivă, IGLOO Media, Veioza Arte, Sub25, Bookblog.ro, Romaniapozitiva.ro, ziare.com.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2014, explorați http://ffff.ro/superscrieri/.

Superscreri_vizual generic 800x740

#Despre Fundatia Friends For Friends

Suntem Fundatia Friends For Friends si de 4 ani ne directionam toate eforturile si energia sa sustinem creativitatea practica, dezvoltand proiecte si instrumente care sa ii ajute pe oameni sa isi descopere potentialul creativ.

Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – gym de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin exercitii si experiente creative de grup, Biblioteca FFFF – peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, expozitia Ciorne 2.0 –  despre cum devin ideile realitate si, nu in ultimul rand, Superscrieri (Premiile Superscrieri, Superscrierea Cititorilor si Bursele Superscrieri pe domenii de interes social).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.