Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sun Challenge Vacaresti 2018, la final: Peste 150 de participanti si 7.000 de euro donati pentru protejarea testoaselor din Parcul Natural Vacaresti

0

Sambata, 29 septembrie, a avut loc prima editie Sun Challenge Vacaresti, primul cros organizat pentru conservarea testoasei de apa din Parcul Natural Vacaresti.

Initiativa organizatorului Sun Plaza, care a sustinut costurile de organizare a evenimentului, a avut drept scop sprijinirea programelor de protectie si de conservare derulate de catre Administratia Parcului Natural Vacaresti pentru cele aproximativ 50 de testoase de apa (Emys orbicularis, specie periclitata) care vietuiesc in parc.

Partenerul principal de organizare a competitiei a fost Asociatia Club Sportiv Adrenallina Media.

Au fost premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de varsta, precum si locurile 1, 2, 3, general open, masculin si feminin, atat de la proba de 10,4 km, cat si la cea de 15,6 km. Au fost puse in joc premii individuale in valoare de 500 de lei pana la 1900 de lei, in produse si vouchere.

Rezultatele finale pot fi consultate aici.

Marii castigatori ai cursei au fost:

GENERAL 10 km masculin

1. Robert Boroi

2. Andrei Livezeanu

3. Pavel Ene

GENERAL 10 km feminin

1. Adriana Ciobanu

2. Roxana Haralamb

3. Simona Virghinas

GENERAL 15 k masculin

1. Emanuel Trandafir

2. Claudiu Retea

3. Adrian Ciocan

GENERAL 15 k feminin

1. Ana Gaftoniuc

2. Iulia Florea

3. Marinela Cristina Hamza

Astfel, taxele de inscriere ale participantilor vor fi directionate catre Administratia Parcului Natural Vacaresti.

CBRE Romania, compania de consultanta imobiliara care administreaza Sun Plaza de peste cinci ani, s-a implicat la randul sau in proiect si a donat inca 3.500 de euro pentru a sustine cauza, dubland astfel suma stransa din inscrieri.

Donatia totala, care se ridica la 7.000 euro, va fi folosita pentru interventii in consolidarea mecanismelor de management al habitatului, a structurii solurilor de pe marginea apelor unde se gasesc testoasele, dar si pentru a le proteja in sezonul de hibernare. Totodata, echipa de specialisti implicati in proiect va cauta solutii pentru controlul populatiilor de testoase invazive din parc.

Despre Sun Plaza:

Inaugurat in luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucurestiului, avand o suprafata construita de 208.000 mp. Centrul comercial este detinut de catre S IMMO AG si administrat de catre CBRE Romania.

Avand patru etaje, doua destinate exclusiv cumparaturilor si cu o parcare subterana cu 2.000 de locuri care se intinde pe doua niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oaza a cumparaturilor si relaxarii.

Centrul comercial a trecut recent prin cel mai amplu proces de reconfigurare desfasurat pe piata de retail din Bucuresti. Peste 20.000 de metri patrati de spatii comerciale au facut obiectul reconfigurarilor, dintre care 11.000 intr-o aripa nou construita in care au fost inaugurate peste 40 de noi magazine, Sun Plaza avand in prezent un grad de ocupare de 100%.

In plus, centrul comercial a trecut si printr-o actiune de reimprospatare a designului, fiind realizate doua noi piatete, reconfigurate alte doua, in timp ce pasajul de acces catre statia de metrou Piata Sudului si alte spatii din cadrul mall-ului au fost decorate cu creatii grafice realizate de catre Peter Kogler, artist austriac cu recunoastere internationala si unul dintre pionierii artei generate pe computer.

www.sun-plaza.ro

Despre Parcul Natural Vacaresti:

Este primul parc natural situat in mediul urban in Romania. Are o suprafata de 183 de ha si adaposteste o fauna bogata, inedita pentru contextul urban in care s-a dezvoltat. Administratia Parcului Natural Vacaresti este entitatea care asigura managementul parcului si care pune in practica obiectivele de conservare, protectie si vizitare. Conform regulamentului parcului, activitatile sportive precum alergarea sunt permise in interiorul parcului, pe poteci special desemnate, sub supravegherea personalului administratiei. Mai multe detalii pe parcnaturalvacaresti.ro.

Despre CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2016. Compania are peste 75.000 de angajati (fara a include afiliatii) si raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare tranzactii si management de proiecte, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. Va rugam sa vizitati site-ul nostru la www.cbre.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.