Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Suedia Creativă revine la Roaba de cultură cu trei zile de sărbătoare suedeză

0

Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Asociația Green Revolution, vă invită în perioada 5 – 7 iunie la cea de-a doua ediție a evenimentului Suedia Creativă. Timp de trei zile aducem în atenția publicului românesc cultura, tradițiile și muzica suedeze, la Roaba de Cultură, din parcul Herăstrău.

În zilele de 5, 6, 7 iunie, sărbătorim Suedia, unul dintre liderii mondiali în inovație, iar cuvintele de ordine vor fi inovație, stil de viaţă sănătos, dezvoltare durabilă, cultură, design, cooking, muzică, filme.

Afis Suedia Creativa

Și ȋn acest an, programul este divers și special: cursă de alergare şi evaluarea stării de sănătate a plămânilor, ateliere creative, concerte, demonstrații de gătit, jocuri pentru copii, relaxare, proiectii de film, menite să reflecte creativitatea și grija față de mediu, valori promovate de sociatetea suedeză. Intr-un cuvânt: timp de calitate petrecut cu prietenii si familia în  natură.

Suedia Creativă” este un concept creat de către Ambasada Suediei, iar împreună cu companiile suedeze din România dorim să prezentăm exemple suedeze de inovație, cultură și dezvoltare durabilă publicului românesc. Speram ca evenimentele prezentate în aceste trei zile să inspire și să fie de interes, iar Suedia Creativă să aibă continuitate. Vă așteptăm cu drag la Roaba de Cultură în Parcul Herăstrău!”, a declarat Excelenta Sa, Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei.

Ne bucurăm tare mult ca, pentru al doilea an consecutiv, să găzduim, pe pajiștea Roabei de cultură un eveniment atât de special – Suedia Creativă. Cultura suedeză, tradițiile si obiceiurile lor se vor regăasi in activități dintre cele mai diverse: muzică, sport, zona de relaxare, workshop-uri de reciclare creativă, film, sesiuni de cooking. Așa încât, așteptăm în număr cât mai mare publicul bucureștean să se bucure de un festival al culturii suedeze în natură”, a spus Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Suedia Creativă înseamnă trei zile cu:

  1. Muzică de calitate cu: Smiley, unul dintre artiștii cei mai în vogă ai momentului și DJ-ul suedez Christian Ionel, vor întreține atmosfera în cele trei zile. Muzica live, voia buna și distracția sunt garantate.
  2. In premieră Crosul Suedia Creativă –  alături de Medicover si Skanska, vă invităm la mișcare pe un traseu de vară de 6 km în parcul Herăstrău. Un eveniment dedicat sportului în aer liber pentru întreaga familie și susținerii unui stil de viață activ și sănătos.
  3. Spirometrii gratuite – recomandate tuturor celor care vor să ȋşi verifice starea de sănătate a plămânilor. Suedezii sunt recunoscuți pentru interesul pentru o viață sănătoasă.
  4. Demonstrații de gătit și răsfăț culinar – O viață de calitate înseamnă și o alimentație echilibrată și sănatoasă, iar suedezii sunt recunoscuți pentru atenția acordată nutriției și alimentației zilnice, dar și pentru creativitatea cu care gătesc. Toți cei prezenți vor avea posibilitatea să guste băuturi și mâncare sănătoasă cu influențe scandinave.
  5. Ateliere de pictură a caluțului Dalahäst calul Dalahäst revine la Suedia Creativă prin ateliere creative de pictură și creativitate, iar copiii vor avea ocazia să-și pună amprenta asupra lor.
  6. Gradina de vară IKEA cu zone primitoare de relaxare în aer liber, pe sezlonguri și sub umbrele și un spațiu de joacă unde copiii vor fi întâmpinați de personaje de poveste suedeze.
  7. Ateliere de reciclare creativăSuedia este cea mai nepoluată țară din Europa, iar atelierele de reciclare creativă demonstrează importanța pe care suedezii o acordă reciclării și reutilizării resurselor.
  8. Sport și mișcare – sesiuni de sport și o atmosferă plină de energie pe pajiștea Roabei de cultură, un exemplu al modului în care suedezii aleg să-și petreacă timpul liber.
  9. Jocurile Copilăriei – copiilor le sunt dedicate o serie de activități, prin care se pot distra: jocuri, face painting, ateliere creative și multe alte surprize.

 

Program Suedia Creativa 5-7 iunie

Despre Roaba de cultură

După cinci  ani de proiect, Roaba de cultură a adunat peste 400.000 de oameni frumoși care au ales alternativa gratuită de petrecere a timpului liber. Astfel, spațiul verde din Herăstrău a devenit un nod cultural pentru trecători, publicul cunoscător și publicul larg.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele șă soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Mai multe detalii: www.greenrevolution.ro si www.facebook.com/roabadecultura                                                                                                                                                                            

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.