Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenții români pe urmele giganților din IT

0
11 aplicații românești care ți-ar putea face viața mai ușoară au fost dezoltate de studenții din Universitatea Politehnică din București, în cadrul programului Innovation Labs, primul accelerator de business tech pentru studenți din România. Peste 50 de studenți au învățat timp de 3 luni cum să-și facă un startup și cum să dezvolte un produs pe piața locală de IT.
Echipa FeedSpot

Cele mai promițătoare proiecte online, dezvolte de studenți, au fost premiate pe 22 mai de către un juriul format din Radu Georgescu – Gecad Group, Todi Pruteanu – Microsoft România, Teodor Ceaușu – IXIA, Alex Marinescu – Electronic Arts, Daniel Dragomir – TechHub, Raluca Georgescu – Allegro Group, Daniel Enache – Media IQ, Diana Olar – Voucherry și Gabriel Iovu – Top HoReCa, în cadrul unui eveniment susținut la TechHub București.

Premiul pentru Best Pitch (cea mai bună prezentare) a fost acordat Freemble (www.freemble.com), o aplicație Android care te ajută să donezi lucrurile pe care nu le mai folosești celor care au nevoie de ele.

Premiul pentru Best Prototype (cea mai bună implementare a unei idei) a fost câștigat de FeedSpot (http://feedspot.innovationlabs.ro), un nou sistem de fidelizare pentru restaurante, accesibil sub forma unei aplicații pe telefonul mobil, care dorește să înlocuiască cardurile de fidelitate.

FeedSpot a câștigat și Premiul Publicului, obținut în urma unui vot prin sms la care au participat participanții la eveniment.

Premiul pentru Best Business a fost câștigat de Wyliodrin (http://www.facebook.com/wyliodrin), un serviciu ce permite programarea și controlarea plăcilor de dezvoltare direct din browser. Utilizatorul își poate scrie, stoca și rula programele. El poate modifica și vizualiza parametrii acestora în timp real, indiferent de unde se află plăcuța. Tot ce are nevoie utilizatorul este un browser și o conexiune la Internet. TechHub București a oferit câștigătorilor acestui premiu trei luni de abonament de co-working în spațiul din București, timp în care își pot dezvolta prototipul.

Juriul a acordat și un Premiul Special al Juriului pentru Seenesthesis (http://seenesthesis.innovationlabs.ro), o aplicație pentru copii cu deficiențe de vedere prin care aceștia pot învăța și cunoaște obiecte simple din lumea reală folosind telefoane cu touch-screen.

Lista completă a aplicațiilor dezvoltate în program poate fi parcursă și aici: http://www.innovationlabs.ro/blog/innovation-labs-demo-day.html

Innovation Labs Demo Day a fost organizat de TechSoup România și TechLounge, cu sprijinul Microsoft România, și în parteneriat cu: TechHub BucureștiTechAngelsAsociația Națională a Industriei de Software în România -ANISSimon DietrichStaropramen.

—–

Innovation Labs este un proiect comun al TechSoup România și TechLounge, cu sprijinul Microsoft România.

Alături de proiectul de 3 luni s-au aflat: Universitatea Politehnica din BucurestiHow to WebTechHub Bucuresti,Asociația Națională a Industriei de Software – ANISTechAngelsSimon DietrichGood AfternoonIXIAAdobe Systems RomaniaIntel RomaniaElectronic Arts RomaniaMisysRevoGames SolutionsUbisoftStarbucksStaropramenSimplus

Parteneri media: AdevărulDasCloudSoftbinator.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.