Studenții români pe urmele giganților din IT

0
11 aplicații românești care ți-ar putea face viața mai ușoară au fost dezoltate de studenții din Universitatea Politehnică din București, în cadrul programului Innovation Labs, primul accelerator de business tech pentru studenți din România. Peste 50 de studenți au învățat timp de 3 luni cum să-și facă un startup și cum să dezvolte un produs pe piața locală de IT.
Echipa FeedSpot

Cele mai promițătoare proiecte online, dezvolte de studenți, au fost premiate pe 22 mai de către un juriul format din Radu Georgescu – Gecad Group, Todi Pruteanu – Microsoft România, Teodor Ceaușu – IXIA, Alex Marinescu – Electronic Arts, Daniel Dragomir – TechHub, Raluca Georgescu – Allegro Group, Daniel Enache – Media IQ, Diana Olar – Voucherry și Gabriel Iovu – Top HoReCa, în cadrul unui eveniment susținut la TechHub București.

Premiul pentru Best Pitch (cea mai bună prezentare) a fost acordat Freemble (www.freemble.com), o aplicație Android care te ajută să donezi lucrurile pe care nu le mai folosești celor care au nevoie de ele.

Premiul pentru Best Prototype (cea mai bună implementare a unei idei) a fost câștigat de FeedSpot (http://feedspot.innovationlabs.ro), un nou sistem de fidelizare pentru restaurante, accesibil sub forma unei aplicații pe telefonul mobil, care dorește să înlocuiască cardurile de fidelitate.

FeedSpot a câștigat și Premiul Publicului, obținut în urma unui vot prin sms la care au participat participanții la eveniment.

Premiul pentru Best Business a fost câștigat de Wyliodrin (http://www.facebook.com/wyliodrin), un serviciu ce permite programarea și controlarea plăcilor de dezvoltare direct din browser. Utilizatorul își poate scrie, stoca și rula programele. El poate modifica și vizualiza parametrii acestora în timp real, indiferent de unde se află plăcuța. Tot ce are nevoie utilizatorul este un browser și o conexiune la Internet. TechHub București a oferit câștigătorilor acestui premiu trei luni de abonament de co-working în spațiul din București, timp în care își pot dezvolta prototipul.

Juriul a acordat și un Premiul Special al Juriului pentru Seenesthesis (http://seenesthesis.innovationlabs.ro), o aplicație pentru copii cu deficiențe de vedere prin care aceștia pot învăța și cunoaște obiecte simple din lumea reală folosind telefoane cu touch-screen.

Lista completă a aplicațiilor dezvoltate în program poate fi parcursă și aici: http://www.innovationlabs.ro/blog/innovation-labs-demo-day.html

Innovation Labs Demo Day a fost organizat de TechSoup România și TechLounge, cu sprijinul Microsoft România, și în parteneriat cu: TechHub BucureștiTechAngelsAsociația Națională a Industriei de Software în România -ANISSimon DietrichStaropramen.

—–

Innovation Labs este un proiect comun al TechSoup România și TechLounge, cu sprijinul Microsoft România.

Alături de proiectul de 3 luni s-au aflat: Universitatea Politehnica din BucurestiHow to WebTechHub Bucuresti,Asociația Națională a Industriei de Software – ANISTechAngelsSimon DietrichGood AfternoonIXIAAdobe Systems RomaniaIntel RomaniaElectronic Arts RomaniaMisysRevoGames SolutionsUbisoftStarbucksStaropramenSimplus

Parteneri media: AdevărulDasCloudSoftbinator.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează