Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Strangerea de fonduri – motivatie si impact” – prima intalnire a comunitatii DeBunavoie.ro

0

Saptamana trecuta a avut loc prima intalnire a comunitatii DeBunavoie.ro. Subiectul ales pentru aceasta a fost strangerea de fonduri, din perspectiva motivatiei celor implicati in aceasta activitate si a impactului ei.

Am ales sa conversam pe aceasta tema deoarece multe ONG-uri si-au manifestat ingrijorarea in legatura cu efectele ultimelor modificari legislative in domeniul fiscal. Mai mult, am inteles tot de la reprezentantii lor ca este dificil de atras voluntari care sa sprijine organizatiile facand fundraising. 
Intalnirea nu si-a propus sa fie una teoretica. Scopul ei a fost ca participantii sa simta entuziasm in timpul conversatiei in legatura cu visele lor, sa creeze conexiuni si sa ramana cu increderea ca si ei pot reusi, ca atunci cand au un vis si pofta de viata pot deveni contagiosi si isi pot gasi partenerii care sa-i sprijine, indiferent de dificultatile survenite pe parcurs. Sa structureze actiunile de strangere de fonduri in jurul conceptului de parteneriat pe termen lung, cu toata atentia necesara realizarii lui. 
 
Cine pot fi acesti parteneri si unde ii poti gasi? 
Un expert in strangerea de fonduri cu o experienta remarcabila si cu un simt al umorului pe masura, cum este Cristiana Ionescu, Fundraiser, friendraiser, flower-raiser, pearls lover&bike rider at Dreamcatchers Romania si creatoarea Edulier  
Orice firma sau persoana intalnita in drumul spre birou, asa cum le descopera si transforma in parteneri Beatrice Ionescu, Fundraising Manager&Sport Events Enthusiast la Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata 
Un angajat al unei companii care isi doreste sa ajute cu tot ce poate si este determinat sa-si implice si colegii in actiunile lui si sa schimbe mentalitati, asa cum sunt Andrea Olah, coordonatoarea echipei de voluntari a OTP Bank si Valentin Roman, angajat Oracle si voluntar entuziast al Teach for Romania. 
Ei au fost vorbitorii nostri si le suntem recunoscatori pentru ca au impartasit din experienta lor cu noi, atat din postura de creator sau fundraiser al unui ONG, cat si din cea de voluntar entuziast si dornic sa sprijine eforturile ONG-urilor. 
S-au transmis foarte multe informatii utile in timpul conversatiei. Pentru cei care nu au putut ajunge, comunicam aici doar o foarte scurta invatatura:
 
1. primesti bani atunci cand ceri
2. donatiile se fac in majoritatea cazurilor cash
3. 35 de RON donatia medie
4. de 4 ori pe an doneaza in medie o persoana
 
Dar in primul rand este important sa ne reamintim ca peste tot in jurul nostru sunt OAMENI cu un suflet, potentiali parteneri la indeplinirea viselor noastre in beneficiul celor care au nevoie de ajutor. Trebuie sa avem incredere si curaj sa solicitam implicarea lor si apoi sa le multumim pentru ca au facut-o.
Ne-au fost alaturi la aceasta intalnire prietenii de la Decat o Revista, carora le multumim pentru sprijin!
DeBunavoie.ro este platforma de voluntariat care conecteaza persoanele dornice sa faca fapte bune cu organizatiile care au nevoie de ajutor.
Motivul central al actiunilor noastre este increderea ca impreuna putem determina rezultate cu impact mai puternic si mai rapid pentru intreaga societate. Si de aceea punem mare accent pe interactiunea directa dintre membrii comunitatii noastre, formata din ONG-uri, voluntari si companii interesate sa sprijine demersurile ONG-urilor material (financiar sau cu produse) sau prin stimularea voluntariatului corporativ in randul angajatilor proprii.
DeBunavoie.ro ofera sprijin ONG-urilor, voluntarilor si companiilor pentru implementarea tipului de actiune dorit de fiecare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.