Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Storytelling in Public Speaking

0

Toate fiintele umane se nasc cu nevoia de a asculta si de a spune povesti” – Harvey Cox

Ai ascultat vreodata un discurs care aproape te-a facut sa plangi de emotie? Dar un discurs atat de plictisitor, incat gandul iti fugea la liste de cumparaturi sau la planuri de vacanta?

Care e diferenta dintre vorbitorul in public care te captiveaza si unul care te plictiseste de moarte?Arta povestirii. Suntem captivati de personaje, comploturi si finaluri fericite, la orice varsta.

Iar cand le vorbesti altor oameni – prezentari la locul de munca, discursuri la conferinte si evenimente speciale sau pentru motivarea echipei – si vrei sa convingi sau sa inspiri, nu exista tehnica mai potrivita decat povestirea. Invata sa devii un povestitor de succes!
unnamed

Ca orice competenta si arta povestirii necesita practica. De aceea, atelierele sunt structurate in asa fel incat ai posibilitatea sa exersezi cat mai mult discursul narativ si sa primesti feedback constant din partea trainerului si a celorlalti cursanti.In cadrul atelierelor vei primi sfaturi si vei deprinde tehnici, pe care le vei exersa si testa intr-un mediu relaxant, cu sustinerea grupului din care vei face parte.

La finalul celor 5 ateliere, fiecare cursant va sustine un discurs de maximum 8 minute, inregistrat.

Teme principale:

  • Tipuri de discurs: motivational, informational, persuasiv, narativ;
  • Analiza auditoriului;
  • Alegerea povestilor, construirea mesajelor si cercetarea temelor;
  • Organizarea discursului: Construirea firului epic intr-un discurs – inceput, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant, deznodamantul;
  • Personajele si rolul lor in expunere;
  • Umorul, frazele cheie si metaforele;
  • Prezentarea discursului: Comunicarea paraverbala si nonverbala in sustinerea discursului;
  • Interactiunea cu publicul.
Lector: Marinela Rata
Data incepere: 19 Septembrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, vineri
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Loc: str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Va puteti inscrie la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.