Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stiluri si mari pictori – Atelier practic de pictura

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand cu 26 septembrie, de la ora 18:30, la atelierul practic de pictura – Stiluri si mari pictori, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.Stiluri si mari pictori

Vino sa inveti sa pictezi in stilurile lui Van Gogh si Miro, dar si sa afli detalii despre viata lor si a altor artisti celebri  precum: Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky. Iar  la final vei avea 5 picturi pe panza, inspirate de lucrarile acestora.

Atelier 1.Van Gogh si personalitatea sa neobisnuita. Cum se reflecta experientele sale in pictura? Invatam sa folosim pensulatii libere, pline de energie, folosind culori  din abundenta .

Tema: „Peisaj“, acrilic pe panza.

Atelier 2. Descoperim pictura naiva ori primitiva si lucrarile artistului Henri Rousseau. Picturile sale fascineaza prin complexitate si exotism anticipand Suprarealismul.

Tema: „Peisaj exotic”, acrilic pe panza.

Atelier 3. Gustav Klimt, unul din cei mai importanti reprezentanti ai avangardei vieneze. Folosim tuse plate in culori pastelate, alaturate tonurilor intense, introducem elemente ornamentale geometrice si florale, influentati de curentul Art Nouveau.

Tema: „Compozitie decorativa”, acrilic pe panza

Atelier 4. Fiind considerat „parinte” al picturii abstracte, Wassily Kandinsky, revolutioneaza intreaga fata a artei secolului XX. Tusele picturale sunt inlocuite acum de linii si pete de culoare ce alcatuiesc compozitii abstracte.

Tema: „Compozitie“, acrilic pe panza.

Atelier 5. Unul din cei mai rafinati pictori suprarealisti, Joan Miro, spunea ca ar trebui sa gasim lucruri noi intr-o imagine de fiecare data cand o privim.Ce descoperim in picturile sale si cum stilizam elementele de peisaj, obiectele si personajele, vom afla in ultimul curs.

Tema: „Nocturna“, tehnica mixta.

 

Lector: Teodora Varzaru

Data incepere: 26 septembrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, vineri

Cost: 330 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 300 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.