Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stiinta occidentala si filosofia budista

0

Eveniment cu tematica „Filosofia budistă și știința occidentala” sustinut in perioada 17-18 mai 2014, de Venerabilul Gelong Jampa Lungtog, de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveția.

 Atât știința occidentală cât si filosofia budistă țintesc spre obținerea înțelegerii realității ultime. Cu prilejul acestei conferințe Venerabilul Jampa Lungtog va încerca o comparație a preciziei, profunzimii și efectelor cunoștințelor acumulate în domeniul materiei, minții, timpului, spațiului și al energiei.

v3-poster-buddhism-science

Venerabilul Jampa Lungtog este unul dintre primii călugări budiști occidentali și deține o diplomă în inginerie informatică. Venerabilul Jampa Lungtog a vizitat Romania de mai multe ori, in calitate de invitat al Centrului Seeds for Happiness, cu sustinere din partea editurii Herald si a Centrului Compassionate Wisdom.

Interviu oferit de Jampa Lungtog pentru TV H: https://www.youtube.com/watch?v=4F02iyrX-YI&feature=youtu.be

Este una dintre prezenţele buddhiste care întreţin o continuă predare a învăţăturii tibetane în România şi în întreaga Europă. Absolvent de studii superioare tehnice la Zurich, în 1977 îşi începe cursurile de limba tibetană la mănăstirea budistă situată în apropierea lacului Geneva, sub îndrumarea lui Geshe Rabten. A desfăşurat activităţi de traducător pentru o serie de importanţi lama, inclusiv pentru Sanctitatea sa Dalai Lama, în perioada 1979-1995. În 1981 este implicat în deschiderea Mănăstirii Budiste Tashi Rabten din Austria. În prezent este traducătorul şi unul dintre discipolii apropiaţi ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche.

„Venerabilul JAMPA LUNGTOG este un exemplu special al imbinarii a ce are mai bun de oferit Orientul si Occidentul: o minte foarte lucida, un discernamant impecabil, o logica <<de fier>>, toate infasurate si oferite cu compasiune, modestie si dorinta de a ajuta.” Mihai Popa Radu, Centrul Seeds for Happiness

#Prelegerea este susținută în limba engleză cu traducere în limba română.

Detalii şi înscrieri la eveniment:

Email: info@rabten.ro; Telefon: 0744 424 072, 0740 206 866

Programul prelegerilor este urmatorul:

Sâmbătă, 17 mai, ora 9:30-17:00

Duminică, 18 mai, ora 9:30-17:00

Locaţie: Centrul Seeds for Happiness
Mai multe detalii pe site : http://rabten.ro/filosofia-budista-si-stiina-occidentala/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.