Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Steven si Valeria Van Groningen onorati cu premiul umanitar „Forget-Me-Not”

0

Sâmbătă, 12 februarie, la Palatul Ghika, Fundația Blue Heron oganizează a V-a ediție a Valentine’s Day Charity Ball, evenimentul anual de strângere de fonduri în beneficiul programului de burse universitare destinat tinerilor merituoși, fără posibilități materiale – tineri orfani sau abandonați, care urmează studii academice.

Unul dintre momentele-cheie ale serii este decernarea premiului umanitar „Forget-Me-Not” pentru contribuții remarcabile în societatea civilă românească. Câștigătorii edițiilor anterioare au fost Dinu Patriciu, Camelia Șucu, ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României și Anastasia Soare.

„Anul acesta îi vom onora pe soții van Groningen, pentru eforturile lor susținute de a  îmbunătăți condițiile de viață ale copiilor defavorizați. Împreună cu cei peste 250 de invitați care și-au confirmat prezența la eveniment, ne vom strădui să le facem această seară de neuitat”, a declarat Mike Costache, director de strategie și fundraising al Fundației Blue Heron, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc la cafeneaua Piece of Cake din magazinul Cocor.

Cu ocazia prestigiosului eveniment caritabil, binecunoscuta interpretă de jazz, Teodora Enache, a acceptat să susțină un recital, înainte de lansarea noului ei album.

Cu sprijinul casei de licitații Artmark, cei mai promițători artiști contemporani români – Francisc Chiuariu, Alexandru Bunescu, Alexandrina Hristov și Anca Badea, vor expune la Palatul Ghika cu acest prilej. 20% din valoarea de achiziție a lucrărilor vor fi donate Fundației Blue Heron. Invitații vor putea admira, de asemenea, patru dintre lucrările lui Florin Petrachi, bursier al Fundației din septembrie 2007.

Un alt moment al serii va îmbina eleganța, frumusețea și rafinamentul. Finalistele Miss Universe® Romania vor pune în valoare vestimentaţiile exclusiviste ale caselor de modă Elegance și Maximum Chic, precum şi creaţiile bijutierilor Rafael & Son Diamonds. Oana Paveluc, Miss Universe® Romania 2010, Ambasadoare a Fundaţiei Blue Heron, va fi, încă o dată, alături de bursieri, și a pregătit un moment surpriză.

“Din anul 2005, când m-am alăturat Fundației Blue Heron, am înţeles cât de important este să acordăm o şansă la educaţie unor tineri care nu beneficiază de niciun fel de sprijin. Dacă înţelegem că, fără educaţie, societatea românească nu se poate dezvolta, vom recunoaște faptul că nu este de ajuns doar să compătimim situaţia în care ne aflăm, ci să şi acţionăm în consecinţă” a declarat Valentina Ionescu, Director Program Miss Universe® Romania.

Vedeta TVR este gazda invitaților Valentine’s Day Charity Ball, în calitate de prezentator, încă de la prima ediție organizată în anul 2006 în România.

Cu ajutorul donatorilor din România și Statele Unite, anul acesta, Fundația și-a propus să ofere 50 de burse noi în valoare de o mie de euro per student. În acest sens, Universitatea Româno- Americană a decis să acorde două burse pe trei ani bursierilor care îndeplinesc cerințele de înscriere. În plus, toți sponsorii evenimentului s-au arătat dispuși să ofere internshipuri sau mentorat bursierilor Blue Heron.

„Atât în calitate de fost bursier al Fundației Blue Heron, cât și ca membru al actualei echipe, am constatat cu mândrie că programul este bine pus la punct, cu obiective clare și, mai ales, că aduce cu adevărat o schimbare în bine în viețile tinerilor cu destine asemănătoare cu al meu”, a încheiat Cristina Porșega, fostă bursieră Blue Heron, în prezent, asistent Director Programe în cadrul Fundației.

Despre Fundația Blue Heron

Înființată în anul 2002 la Los Angeles, Fundația Blue Heron împlinește opt ani de activitate în România.

Blue Heron oferă cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonați sau orfani din România, care include acoperirea taxelor de școlarizare, bani de buzunar, susținerea participării la cursuri de dezvoltare personală și profesională, un program inovator de mentorat și voluntariat. Programul de Burse Universitare Blue Heron se derulează în colaborare cu 20 de parteneri, DGASPC-uri și ONG-uri din peste 11 județe.

Fundația Blue Heron este una dintre puținele organizații non-guvernamentale din România ai cărei fondatori acoperă toate costurile administrative. Astfel, donațiile și contribuțiile financiare ale susținătorilor sunt folosite integral pentru burse. Dintre cei 115 studenți beneficiari, 44 au absolvit deja și se află la începutul unor cariere promițătoare.

Înainte de înființarea Programului de Burse Universitare în anul 2005, între 2002-2005, Fundația Blue Heron, în colaborare cu DGASPC din diferite zone ale țării, a investit în construirea unor locuri de joacă, precum și în programe pentru copii instituționalizați sau bolnavi în fază terminală.

Până în prezent, Fundația a strâns 760.000 de dolari de la peste 600 de donatori din Statele Unite și România.

Valentine’s Day Charity Ball 2011 este prezentat de Rafael & Son Diamonds

Sponsori principali:
AutoKlass Group / Mercedes, Leo & Leo, Class Living, Coca Cola, Fundația Dinu Patriciu, Romanian International Bank, Cris-Tim și Romanian American University

Sponsori:
Anastasia Beverly Hills, Carrefour, Cellini, CertInvest, Optim Consulting, Debenhams, Diverta, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, RTC Holding, SIM Plus, Sinclea, Seeds for success, Taverna Sarbului, TransAir, Unirea Medical Center, Pictet Banque, EuroJet, S.O.C.A.R., Asociația pentru Protecția Cetățeanului, The Nova Group

Parteneri:
Palatul Ghika, Artmark, Residence Hotels, Clubul pentru România NOI, Liga Studenților Români din Străinatate (LSRS), PointMax, Fundația Radio România, Topline, Gett’s, Miss Universe Romania, If Magic, Kryolan, Make up by Cristian Buca, Maximum Chic, D&P Parfumum, Vinurile Serve

Parteneri media:
Business Review, Business Woman, Cocor MediaChannel, Lume Buna, Luxury Magazine,
PHOTO Magazine, Revista VIP, România Libera, Tabu, The Chronicle, The Diplomat, România Pozitivă, 121.ro, AgentiaDePresaMondena.ro, Metropotam.ro, Cariereonline.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.