Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stele cazatoare, Planete si eclipse – Scoala de vara de Astronomie (4-6 august)

0

Pentru ca vara cerul instelat ne ofera un spectacol fascinant, am rezervat trei seri de august discutiilor despre Universul pe care il locuim.

Adrian Sonka, astronom si coordonator al Observatorului «Vasile Urseanu» din Bucuresti, ne povesteste cum am ajuns, in timp, sa cunoastem planetele si sa intelegem fenomene astronomice multa vreme percepute ca semne si indicii care ar fi dezvaluit un viitor mai mult sau mai putin fericit pentru semenii nostri din alte timpuri. 🙂

De ce eclipsele nu ne mai sperie, cum de in prezent ne face placere sa urmarim plonjeul stelelor cazatoare, cum functioneaza o sonda spatiala si care este planeta pe care viata ar fi posibila? Iata cateva dintre subiectele pe care le vom aborda in expeditia noastra de vara prin misterele Universului.

Astronomie

Temele scolii de vara de astronomie sunt:

1. Planetele din sistemul solar sunt diferite ca marime si conditii. Vom afla cum de am reusit sa cunoastem atat de multe lucuri despre ele si daca ne putem acomoda pe vreuna dintre ele. Vom vedea imagini luate de sondele spatiale sau de pe Terra, imagini prin care niste puncte luminoase devin adevarate lumi.

2. Cerul este intesat de obiecte cosmice aparent fixe. Destul de des insa, anumite fenomene astronomice se produc, fenomene care iti dau senzatia ca ceva se petrece in Univers. Cu o mica suma de informatii poti deveni specialist in observarea fenomenelor astronomice. Ne vom ocupa de eclipse, stele cazatoare, conjunctii si ocultatii.

3. Folosindu-ne de ultimele descoperiri, putem afla daca Universul este prielnic pentru viata. Vom calcula cate civilizatii sunt in Univers si cat de departe a ajuns primul episod din serialul Dallas. 🙂 Oare se afla cineva in spatiu care ne poate asculta?

Lector: Adrian Sonka

Data incepere: 4 August 2014; Ora curs:19:00

Numar ateliere: 3; Frecventa: zilnic (luni-miercuri; 4-6 august)

Tip: teoretic; Varsta Minima: 14 ani

Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Loc: fundatie, str. Popa Soare nr. 40, et. 1; Bucuresti

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.