Deschiderea expozitiei STAYCATION 14-15 decembrie, 6-9 PM, la Galeria Catinca Tabacaru si Sandwich Offspace

0

STAYCATION

Un proiect de CTG Collective, Sandwich și Galeria Catinca Tabacaru

 

Artiste: 

Yen Chun Lin, Isabella Fürnkäs, Lexia Hachtmann, Bethan Hughes, Lera Kelemen, Barbara Lüdde, Catinca Malaimare, Rachel Monosov, Daniela Pălimariu, Ana Pascu, Ioana Stanca, Ana-Maria Ștefan

Vernisajul expoziției are loc în cadrul a două întâlniri:

14 Decembrie, 2021 | 6-9PM

Galeria Catinca Tabacaru
Strada Mexic 1, București

15 Decembrie, 2021 | 6-9PM

Sandwich Offspace
Atelierele Malmaison, etaj 2,
Calea Plevnei 137C, București

CTG Collective, Galeria Catinca Tabacaru și Sandwich au plăcerea să vă invite la deschiderea Staycation, o expoziție care aduce împreună lucrările a șase artiste din Berlin și șase artiste din România într-o colaborare transnațională. Deși expoziția este cea mai vizibilă parte a proiectului, ea este, de asemenea, o concluzie și un răspuns direct la un simpozion desfășurat în vara anului 2021, unde participantele s-au cunoscut și au fost introduse orașului-gazdă, București.

Găsirea unei conexiuni între pandemie și retorica feministă nu pare a fi imediat la îndemână. Ce au de-a face, de exemplu, coacerea unei focaccia, o expediție prin Delta Văcărești, somnul colectiv cu ecologismul și solidaritatea? Dialogurile si atelierele din cadrul Staycation au avut un ritm blând, domol, considerând momentul prezent ca valoare de bază în etosul expoziției.

Cinci luni mai târziu, cele 12 artiste s-au reunit pentru a împărtăși reflecțiile asupra timpului petrecut împreună și asupra spațiului-gazdă. Abordând concepte precum restricțiile de circulație și călătorie, consecințele umane și ecologice ale pandemiei, săptămâna petrecută la București a scos la iveală forțe contradictorii care se modelează reciproc: personal vs. colectiv, universal vs. individual, privat vs. public, timp liber vs. muncă.

Această expoziție de grup adresează aceste dualități nu printr-o simplă comparație verbală, ci printr-o imersiune în practicile materiale ale artistelor în dialog cu spațiul pe care îl locuiesc individual și (l-au locuit) împreună. Acest dialog vizual documentează incertitudiniile prezentului și viitorului nostru apropiat. El examinează subiecte precum percepția maternității în lumea artei, rolurile sociale preluate sau moștenite în spațiul domestic, munca și locuirea în Centru sau în periferia sa.

 

Staycation este un proiect utopic în care dérive-ul este central abordării generale, viața femeilor este cufundată în cotidian, punând sub semnul întrebării straturile psiho-sociale și ecologice ale traiului lor colectiv. Ele explorează cu curiozitate și responsabilitate experiența timpului liber, avansând împreună în acest în acest proiect pe termen lung, cultivând relații de durată între artiști și comunitate.

În parteneriat cu Goethe Institut București

Pentru mai multe informații: info@catincatabacaru.com + hello@sandwichgallery.ro

STAYCATION is a project co-created by Rachel Monosov, Catinca Tabacaru, and Daniela Pălimariu. 

PART I: Berlin >> Bucharest

July 2021 – January 2022

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.