Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startup-ul fenix.eco a încheiat un parteneriat cu Auchan pentru distribuția de smartphone-uri recondiționate cu garanție

0

Smartphone-urile recondiționate de startup-ul românesc fenix.eco sunt acum disponibile pentru vânzare în Auchan Titan și Auchan Drumul Taberei, București, ca parte a unui proiect pilot. Peste 10 modele Apple și Samsung recondiționate sunt expuse în secțiunea IT & Electrocasnice a hipermarketului, în cadrul unui stand dedicat. În funcție de rezultatele proiectului pilot, distribuția poate fi extinsă și în alte magazine Auchan din România.

Lansat în aprilie 2020, fenix.eco a început să funcționeze ca un magazin online care are disponibile în oferta sa peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, la prețuri cu până la 50% mai mici decât cele noi. Pe lângă device-urile recondiționate, telefoanele fenix.eco sunt livrate cu accesorii noi, precum și cu o garanție de 12 luni. Compania vinde patru mărci de telefoane (Apple, Samsung, Sony și Huawei). Gama Apple reprezintă 80% din vânzările fenix.eco, cel mai bine vândut model fiind iPhone 8.

Am intrat pe piața smartphone-urilor din România în urmă cu șapte luni, oferind telefoane recondiționate cu multe dintre avantajele unor modele noi. Combinând vânzările magazinului nostru online www.fenix.eco cu cele din spațiul fizic din Auchan, ne așteptăm la o creștere și mai accelerată a vânzărilor”, a declarat antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux.

La rândul său, Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan, a adăugat: „Suntem bucuroși că am putut demara această colaborare cu fenix.eco, un start-up care, prin modelul său de business, se aliniază misiunii noastre de a reduce amprenta asupra mediului înconjurător, prin extinderea perioadei de utilizare a produselor. Astfel, introducem în oferta noastră o soluție inovatoare pentru comerțul în magazine de mare suprafață: telefoane recondiționate, cu garanție, la prețuri excelente. Demarăm acest proiect pilot în magazinele Auchan Titan și Drumul Taberei și ne dorim ca acesta să fie bine primit în rândul clienților pentru a-l putea extinde ulterior și în restul magazinelor Auchan.”

La nivel european, smartphone-urile recondiționate devin o alegere din ce în ce mai populară, mai ales în țările din Vest, unde consumatorii pot cumpăra deja astfel de device-uri atât online, cât și din magazine fizice. În Franța și Germania, acestea au reprezentat mai mult de 10% din piață în 2019. Potrivit IDC, se estimează că piața mondială a telefoanelor mobile recondiționate a fost de 206,7 milioane de unități în 2019, în creștere cu 17,6% față de 2018. De asemenea, IDC prognozează că numărul de unități va ajunge la 332,9 milioane până în 2023, cu o rată anuală de creștere de 13,6%.

Vigroux a completat: „Într-un moment în care majoritatea retailerilor se orientează către online, fenix.eco face exact opusul. Suntem un magazin online care se extinde în comerțul cu amănuntul tradițional. Cred că aceasta este mișcarea potrivită pentru startup-ul nostru, având în vedere însăși natura acestor produse. Smartphone-urile recondiționate sunt încă un concept nou în România. Trebuie să le oferim consumatorilor și o experiență directă pentru a le câștiga încrederea. Din acest motiv, are sens să ne vindem dispozitivele și în magazine fizice, nu doar online.”

***

Despre fenix.eco

Fenix.eco este un startup românesc lansat în aprilie 2020, oferind smartphone-uri recondiționate care combină multe dintre avantajele noilor telefoane, inclusiv aspect perfect și stare de funcționare impecabilă, precum și o garanție de 12 luni, dar la prețul competitiv al modelelor second-hand, cu până la 50% mai ieftine decât decât modelele noi. Distribuția telefoanelor este realizată prin intermediul magazinului online www.fenix.eco, precum și prin canalele de retail tradițional și B2B.

Despre Auchan România

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, 5 supermarketuri Auchan și o rețea de 26 magazine de proximitate MyAuchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent. Pe www.auchan.ro, Auchan prezintă clienților peste 25.000 de produse.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.