Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start EUROPAfest 26

0

9 mai – Ziua Europei, 19:00, Opening Gala Concert

Joi, 9 mai, EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic isi deschide larg portile si invita lumea buna sa i se alature intr-un maraton de evenimente pline de culoare si rafinament. Ziua Europei va fi celebrata incepand cu ora 19:00 la Teatrul Odeon – Sala Majestic printr-un concert tematic – Spring on Jazz Notes.

Opening Gala Concert prezinta artisti cu proiecte inovatoare si sofisticate, caracterizate prin originalitate si expresivitate artistica: Gabriele Agosta | Italia si Dan Papirany Trio | Australia, Israel, Noua Zeelanda.

Gabriele Agosta | Italia a fost remarcat de organizatorii EUROPAfest anul trecut in urma participarii la Bucharest International Jazz Competition, cel mai cunoscut concurs de jazz din Romania, cotat de BBC intre primele 3 din Europa. Quartetul sau, creat in 2016, a fost unul dintre Semifinalistii alesi sa concureze pentru premiile de 7000 EUR. Compozitor si pianist extraordinar, Gabriele Agosta este un artist de jazz versatil, inspirat de diferite stiluri de muzica „neagra”. A sustinut atat ca solist, cat si cu quartetul sau numeroase concerte atat in Italia, cat si peste hotare. Multi specialisti il considera un adevarat urmas al lui Michel Petrucciani.

Dan Papirany | Israel este un artist polivalent, pianist si compozitor, care si-a dorit intotdeauna sa interpreteze piese muzicale cu o frazare melodica deosebita si o armonie aparte. Trio-ul condus de artist a inregistrat albumul lor de debut denumit “Session One” in 2004, fiind atunci nominalizat pentru un premiu la New Zealand Music Awards. In 2016, Dan a sustinut un concert pe scena EUROPAfest impreuna cu trupa sa iar anul acesta este invitat sa revina in dubla calitate interpret de jazz, lider de grup si ca jurat al competitiei Bucharest International Jazz Competition 2019. Alaturi de pianistul Dan Papirany vor evolua doi artisti de exceptie, Steve Wright / Australia – tobe si Marsh Robinson / Noua Zeelanda – bass.

Biletele se pot achizitiona online de pe iabilet.ro si Teatrul Odeon.

Ca in fiecare an EUROPAfest vine cu ceva nou. In cadrul Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, Universitatea Western Illinois din S.U.A. va oferi concurentilor romani posibilitatea unei burse de masterat la Universitatea Western Ililinois. Bursa va incepe in toamna anului 2020, si va fi in valoare totala de $13,770 pe an. Bursa se poate reinnoi pentru al doilea an de studiu. Studentul castigator va canta in cvartetul de coarde Julstrom. Va participa in doua concerte pe an in campus, si in serii de concerte din Illinois si alte state vecine.

jmEvents anunta EUROPAfest 2019 ca o editie spumoasa, electrizanta si rafinata, realizata cu daruire si profesionalism – 10 zile de evenimente diverse si muzica buna. In perioada 9–18 mai Bucurestiul si Sibiul sunt invadate de voie buna, atat in spatii formale, cat si neconventionale. Publicul este invitat sa urmareasca si sa aplaude la scena deschisa evolutiile live surprinzatoare ale invitatilor speciali din 31 de tari in cadrul Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, Caffe Festival Ibis, workshopuri si master-classes, Jam sessions. Evenimentul se incheie pe 18 mai cu Gala EUROPAfest la Teatrul Odeon cu cei mai buni artisti din festival.

Info, agenda completa si bilete se gasesc pe www.jmevents.ro, www.europafest.ro si www.jazzfest.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.