Start “5 licee – 5 muzee” Ediţia a 8-a

0

 Miercuri, 25 februarie 2015, ora 13:00, la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Bucureşti va începe ediţia a 8-a a proiectului “5 licee – 5 muzee”, care debutează cu un eveniment ce îi va aduce împreună pe toţi participanţii la această etapă – liceeni, profesori şi organizatori.

ECDL_2015_003_5Licee-5Muzee_Poster_A3_v01

„5 licee – 5 muzee” este un proiect educaţional dedicat elevilor de liceu, prin care se doreşte încurajarea participării tinerilor la manifestări culturale. Până în luna iunie, elevii din cinci licee din Capitală vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucureşti, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală. ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vă invită miercuri, 25 februarie 2015, să deschidem oficial cea de a 8-a ediţie.

La această ediţie a proiectului „5 licee – 5 muzee” ce se va desfăşura în perioada februarie – iunie 2015, vor fi implicaţi alţi 250 de elevi din alte 5 licee din Bucureşti: Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu”, Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”, Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”, Liceul Teoretic ”Eugen Lovinescu” şi Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu”.

Cele 5 muzee care au răspuns invitaţiei de a participa la proiect şi care îi vor provoca pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană “ Ing. Dumitru Furnică – Minovici “, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” .

În cadrul conferinţei de miercuri se va lansa şi un al doilea concurs pentru elevi cu tema „5 motive în 5 minute” prin care tinerii sunt încurajaţi să realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate în program.

Debutul celei de a 8-a ediţii a proiectului educaţional va avea loc pe 25 februarie 2015,  începând cu ora 13:00 la Sala de Festivităţi a Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu din Bucureşti. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai organizatorilor (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi ECDL ROMANIA) alături de elevii şi profesorii implicaţi la această ediţie, precum şi reprezentanţi ai celor 5 muzee participante, care le vor aduce în atenţie elevilor tematicile de anul acesta.

„5 licee – 5 muzee” şi-a propus să declanşeze o „epidemie socială” de vizitare a muzeelor începând cu tinerii, sub forma unui concurs între 5 licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor cât şi a profesorilor şi astfel, organizatorii împreună cu muzeele implicate au fost încurajaţi să continue.

Vă aşteptam cu mult interes miercuri, 25  februarie 2015, în Sala de Festivităţi a Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu din Bucureşti, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 15.

Web: www.ecdl.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează