Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start “5 licee – 5 muzee” Ediţia a 8-a

0

 Miercuri, 25 februarie 2015, ora 13:00, la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Bucureşti va începe ediţia a 8-a a proiectului “5 licee – 5 muzee”, care debutează cu un eveniment ce îi va aduce împreună pe toţi participanţii la această etapă – liceeni, profesori şi organizatori.

ECDL_2015_003_5Licee-5Muzee_Poster_A3_v01

„5 licee – 5 muzee” este un proiect educaţional dedicat elevilor de liceu, prin care se doreşte încurajarea participării tinerilor la manifestări culturale. Până în luna iunie, elevii din cinci licee din Capitală vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucureşti, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală. ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vă invită miercuri, 25 februarie 2015, să deschidem oficial cea de a 8-a ediţie.

La această ediţie a proiectului „5 licee – 5 muzee” ce se va desfăşura în perioada februarie – iunie 2015, vor fi implicaţi alţi 250 de elevi din alte 5 licee din Bucureşti: Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu”, Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”, Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”, Liceul Teoretic ”Eugen Lovinescu” şi Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu”.

Cele 5 muzee care au răspuns invitaţiei de a participa la proiect şi care îi vor provoca pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană “ Ing. Dumitru Furnică – Minovici “, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” .

În cadrul conferinţei de miercuri se va lansa şi un al doilea concurs pentru elevi cu tema „5 motive în 5 minute” prin care tinerii sunt încurajaţi să realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate în program.

Debutul celei de a 8-a ediţii a proiectului educaţional va avea loc pe 25 februarie 2015,  începând cu ora 13:00 la Sala de Festivităţi a Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu din Bucureşti. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai organizatorilor (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi ECDL ROMANIA) alături de elevii şi profesorii implicaţi la această ediţie, precum şi reprezentanţi ai celor 5 muzee participante, care le vor aduce în atenţie elevilor tematicile de anul acesta.

„5 licee – 5 muzee” şi-a propus să declanşeze o „epidemie socială” de vizitare a muzeelor începând cu tinerii, sub forma unui concurs între 5 licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor cât şi a profesorilor şi astfel, organizatorii împreună cu muzeele implicate au fost încurajaţi să continue.

Vă aşteptam cu mult interes miercuri, 25  februarie 2015, în Sala de Festivităţi a Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu din Bucureşti, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 15.

Web: www.ecdl.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.