Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stăm acasă, aproape de artă, cu MNAR

0

Tururi virtuale tematice, cursuri pentru copii, cataloage online disponibile gratuit și o revistă trimisă săptămânal pe email abonaților la newsletter. Toate fac parte din activitățile pe care Muzeul Național de Artă al României le desfășoară online în perioada în care muzeul este închis ca măsură de prevenție a răspândirilor infectărilor cu COVID-19, din dorința de a face autoizolarea mai plăcută pentru iubitorii de artă.

Astfel, în fiecare zi de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului se postează un tur virtual tematic, cu o selecție de lucrări din patrimoniul muzeului care se înscriu în subiectul ales. Primele două tururi, apreciate de persoanele care urmăresc pagina, au avut ca teme „lucrări cu animale de companie” și „200 de ani de la descoperirea sculpturii Venus din Milo”. Săptămâna aceasta vor fi aduse împreună lucrări realizate de la fereastra artistului, amintindu-ne că și în interior putem găsi inspirație și bucurie.

Mai mult, MNAR s-a gândit și la cei mici, pentru care statul în casă este cu atât mai dificil, și începând de sâmbătă, 18 aprilie 2020, va posta săptămânal pe perioada carantinei un clip educativ, pe teme legate de turul virtual al săptămânii respective, ajutându-i pe copii să devină creatori la rândul lor.

Celor care doresc să profite de această perioadă pentru a citi mai mult, MNAR le-a pus la dispoziție, pe site-ul instituției, o parte dintre cataloagele publicate de-a lungul timpului, care pot fi acum răsfoite gratuit. Cu această ocazie, muzeul a făcut publică, pentru prima dată, o selecție din volumul „Corneliu Baba și elevii săi”.

De asemenea, newsletterul trimis săptămânal abonaților a fost transformat într-o revistă ce reunește o parte dintre informațiile oferite pe parcursul săptămânii respective.

Dacă toate acestea v-au convins să urmăriți îndeaproape activitatea online a Muzeului Național de Artă al României, iată care sunt canalele prin care puteți face acest lucru:

Site: http://mnar.arts.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/

Instagram: https://www.instagram.com/muzeulnationaldearta/

Newsletter: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/app/100265896690345/

#StamAcasa #aproapedeARTA cu #MNAR

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.