Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stagiunea proiectului dans#wanderer la București, Timișoara, Sfântu Gheorghe

0

Fundația Gabriela Tudor lansează stagiunea de întâlniri și experiențe performative dans#wanderer, parte integrantă a programului Platforma ZonaD, organizat pe durata 2018-2019. Condus de coregraful Cosmin Manolescu și realizat în colaborare cu performerii Idris Clate și Judith State, proiectul dans#wanderer prezintă două variante performative „Călătorie către mine însumi” (versiune de scenă) și dans-wanderer #3 (experiență performativă pentru 3 spectatori) la București pe 1, 4 și 5 iunie, la Timișoara pe 8 și 9 iunie, și la Sfântu Gheorghe (Covasna) pe 28 și 29 iunie. „Călătorie către mine însumi” deschide stagiunea pe 1 iunie, 19:00 la Centrul de Teatrul Educațional Replika (București, str. Lânăriei 93-95). Alături de Replika, parteneri locali ai evenimentelor sunt Muzeul Hărților și Cărții Vechi (București), Ambasada (Timișoara) și Teatrul Andrei Mureșanu (Sfântu Gheorghe).

dans#wanderer înseamnă a ieși din obișnuit, din tipar, din zona de confort. De fapt nu a ieși. Ci a o lua la goană și a fugi însuflețit, îndepărtîndu-te de ele din ce în ce mai mult. A vorbi, a zîmbi, a cînta, a dansa, a îmbrățișa, a rîde, a plînge, a da, a lua, a durea, a vindeca, a găsi, a (te) pierde, a îndrăzni, a încerca, a greși, a reuși, a tăcea. A fi liber. Wanderers, flâneurs, flâneuses, călători & călătoare, dans-wanderers, vagabondans… Dor de ducă, atmosferă, poezie, vibrație, observare, lentoare, ritm. Este călătorul cel care îi urmărește pe ceilalți sau cel pe care îl urmează/urmăresc ceilalți? „Spune-mi pe cine urmărești și îți voi spune cine ești” – André Breton, Nadja.

Proiectul dans#wanderer este inspirat de cartea “The Wander Society”, de Keri Smith (Penguin Books, 2016), care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențal și descoperirea necunoscutului (www.thewandersociety.com). Este o producție Paradis Serial, realizată în 2017 de Fundația Gabriela Tudor, în parteneriat cu DeVIR/CAPa (Faro) în conexiune cu festivalul encontros do DeVIR, după perioade de lucru la Centrul de Teatru Educațional Replika, ODD, studioul RAP/Fabrica de Pensule, Centrul Național al Dansului București, Institutul Cultural Român Lisabona.

Cei interesați să participe la evenimente și să se alăture clubului dans#wanderer – Dance Wander Society sunt invitați să se înscrie în comunitatea dans#wanderer la http://danswanderer.ro/inscrie/, iar pentru experiența performativă de 3 spectatori la https://goo.gl/forms/pkHPWEAf7R2rdhYO2. Stagiunea dans#wanderer continuă la Corbu, pe litoralul Mării Negre, unde va avea loc între 19-27 august un cantonament de dans contemporan condus de coregraful Cosmin Manolescu, precum și cu alte întâlniri și evenimente performative în perioada septembrie-noiembrie 2018.
Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Detalii: cosmin@danswanderer.ro, https://zonadstudio.wordpress.com/

Foto: Alina Ușurelu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.