Stagiunea de marți seara. De la Glasgow/Scoția la București. Pianistul Alexandru Plăcintă

0

Celebrul pianist francez Éric Heidsieck l-a apreciat pe românul Alexandru Plăcintă drept un interpret remarcabil!  Astăzi student în anul al patrulea de Bachelor of Music, cu bursă integrală la Conservatorul Regal din Scoția, tânărul studiază cu Aaron Shorr și Sinae Lee. De-a lungul anilor, Alexandru a fost laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, printre acestea Concursul Internațional de Pian „Ville de Gagny”/Paris, Concursul Internațional de Pian „Rosario Marciano”/Viena, Concursul Internațional de Pian Ibiza.

Muzicianul român este și câștigător al Concursului Tony&Tanya Webster la Conservatorul Regal din Scoția și câștigător al Concursului de Concerte RCS (Royal Conservatoire of Scotland), reușită în urma căreia i-a fost oferită și ocazia de a colabora cu Orchestra Simfonică RCS în stagiunea 2023/2024, ca solist al Concertului pentru pian și orchestră nr. 1 de Ceaikovski. Alexandru Plăcintă a participat la cursuri de măiestrie susținute de pianiști de mare renume și a reușit să se afirme, prin recitaluri camerale sau ca solist, atât în viața muzicală din România cât și în Grecia, Italia, Malta, Marea Britanie și Spania. Pianistul   este pentru a doua oară invitat în stagiunea de marți seara.


Marți, 9 aprilie 2024, ora 19, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara
Recital de pian
Alexandru Plăcintă

Program
Serghei Rahmaninov
Preludii op. 23, selecţie:
Nr. 1, în fa diez minor
Nr. 7, în do minor
Nr. 3, în re minor
Nr. 5, în sol minor
Nr. 4, în re major
Nr. 2, în si bemol major
Modest Musorgski
Tablouri dintr-o expoziție

Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.