Stagiunea Camerala ICR la Ateneu se deschide cu un recital de exceptie

0

Pot fi vazuti constant pe scenele de la Wigmore Hall, la Barbican Centre sau in programele BBC Proms, BBC Janáček Festival sau Radio France Ligeti Festival. In aceasta luna vin pentru prima data la București.

London Winds, ansamblul de suflatori condus de clarinetistul Michael Collins, deschide Stagiunea Camerala ICR la Ateneu din aceasta toamna, marti, 18 octombrie, ora 19.00, cu un program care include compozitii romanești sau de inspiratie romaneasca. Cei cinci instrumentiști vor interpreta lucrari semnate de Béla Bartók (Dansuri romanesti, arr. Gordon Davies), Jean-Michel Damase (17 Variatiuni pentru cvintet de suflatori), Dan Dediu (Aurorae), Wolfgang Amadeus Mozart (Sonata in Si bemol Major K454), Samuel Barber (Summer Music), Farkas Ferenc (Cinci cantece vechi maghiare).

In zilele de 18 și 19 octombrie, membrii ansamblului vor sustine cursuri de maiestrie pentru studentii Universitatii Nationale de Muzica București.


Succesul ansamblului London Winds este datorat aliajului unic dintre spectaculoasa tehnica individuala, viziunea interpretativa și bucuria de a trai muzica. Infiintat in 1988 de clarinetistul britanic Michael Collins, London Winds este astazi una dintre cele mai importante formatii de gen din lume. Ansamblul concerteaza regulat pe cele mai prestigioase scene și este invitat constant al marilor festivaluri din Marea Britanie și de pe continent, colaborand permanent cu mari personalitati ale vietii muzicale. Inregistrarile ansamblului acopera o arie larga de epoci si stiluri, de la Integrala creatiilor pentru suflatori de Mozart pana la cea a lucrarilor de gen ale lui György Ligeti –inregistrare nominalizata  pentru Grammy si incununata cu Preis Der Deutschen Schallplattenkritik (Premiul de disc al Criticii germane). Printre alte lucrari inregistrate de London Winds se numara creatii de Richard Strauss, Beethoven, Mozart si Spohr. Membrii ansamblului, Michael Collins – clarinet, Philippa Davies – flaut, Gareth Hulse – oboi, Nicholas Korth – corn și Robin O’Neill – fagot, sunt muzicieni cu exceptionale cariere solistice, invitati constanti ai celor mai importante orchestre britanice. Informatii suplimentare: www.icr.ro/london_winds

Biletele au fost puse in vanzare la casa de bilete a Ateneului Roman, tel. 021 315 68 75.
Pret: 30 lei, 25 lei, 20 lei

Stagiunea Camerala ICR la Ateneu este un program al Institutului Cultural Roman, in parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“.

Parteneri: Universitatea Nationala de Muzica București, British Council
Parteneri media: Zile și Nopti, TVR Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI, Cocor, Dilema Veche, Observator Cultural, Zeppelin, Igloo, Cocor, City Compass, Romania Business Insider

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează