Squid – concert în premieră la București, la aniversarea a 16 ani de Control Club 

0

Formația post-punk britanică Squid va concerta pentru prima dată la București în această toamnă – joi, 3 octombrie – parte a unei serii de evenimente ce marchează 16 ani de existență a Control Club, unul dintre cei mai importanți promotori ai muzicii live și pionier al culturii alternative din România.

Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua Eventbook

Înființată în 2016 în Brighton, Squid este formată din Ollie Judge (vocalist și toboșar), chitariștii Louis Borlase și Anton Pearson, Laurie Nankivell (bas) și Arthur Leadbetter (clape). Îmbinând un sound post-punk, experimental rock și new wave, formația se declară influențată de Neu! și This Heat. În 2020, semnează cu casa de discuri Warp Records, care le lansează albumul de debut, Bright Green Field (2021), ce se bucură de aprecieri din partea criticilor, clasându-se pe poziția a 4-a în UK Albums Chart.  

Al doilea album de studio al trupei, O Monolith, lansat anul trecut, se remarcă prin același sound stratificat, fiind o evocare muzicală a mediului și folclorului urban. „Cred că am reușit să ne jucăm mai mult, de data aceasta”, spune chitaristul Anton Pearson, despre diferența dintre cele două albume ale trupei, Bright Green Field și O Monolith. „Ne-am dorit să cultivăm acele momente unice, când, după ce stabilim un ton, se produce o alunecare într-o altă realitate sonică, ceva ce am căutat de când am început să facem muzică împreună.” 

“Squid’s wayward invention has had space to breathe, adding a new confidence to their defiant leaps of faith.” – Mojo 

“Fascinatingly, Squid are still somewhere off the map” – Pitchfork 

“Squid are the house band for our post-normative existence” – The Line Of Best Fit 

https://www.squidband.uk/ 

Squid – The Blades (video) : https://youtu.be/6n3d1Rm752o 

Squid – Live on KEXP : https://youtu.be/g-JWNggMB58

De la înființarea sa, în 2008, Control Club a găzduit mii de concerte cu trupe românești și străine, din noul val și legendare, fiind considerat unul dintre cei mai importanți promotori ai muzicii live și culturii alternative, din București și din țară. Recent, Control Club s-a alăturat unei rețele europene de live music venues din care mai fac parte: Le Botanique (Bruxelles), Estragon Club (Bologna), INmusic (Zagreb), Loftas (Vilnius) și WUK (Viena), cu scopul de a susține mobilitatea artiștilor europeni emergenți și de a oferi amatorilor de muzică experiențe concertistice inedite, în cadrul evenimentelor Europavox

În sezonul de toamnă 2024, la Control Club vor mai concerta doi membri ai apreciatei trupe belgiene de rock alternativ Balthazar, cu proiectele lor solo: J. Bernardt (9 și 10 octombrie) și Zimmerman (25 octombrie), dar și avangardiștii synthwave Jakuzi (19 octombrie), britanicii indie folk Villagers (15 noiembrie), Stella Rose Gahan (fiica solistului Depeche Mode, Dave Gahan – 23 noiembrie), legendarii Blixa Bargeld (29 noiembrie) și New Model Army (3 decembrie), precum și noua senzație psychedelic jazz-punk, britanicii Maruja (16 decembrie). Bilete sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.