Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sprijin educațional pentru copii romi la București

0

Asociaţia Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Bucureşti, a lansat luni, 28 septembrie, programul „Suport educaţional adresat copiilor din comunitatea noastră”,

Pe parcursul anului școlar, copiii vor beneficia de sprijin în efectuarea temelor și aprofundarea cunoștințelor. Pentru a corecta dificultățile de învățare, sunt prevăzute intervenții psihopedagocice. Programul va fi completat cu activități de educație nonformală pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare, a prevenirii şi a atenuării comportamentelor violente. În vederea asigurării unui minim calitativ şi cantitativ nutrițional, copiii vor primi hrană caldă la prânz.

Sprijin educational copii romi
„Urmărim ca, pe termen mediu, cei 20 de copii să îşi dezvolte abilităţi de rezilienţă la factorii de risc privind marginalizarea socială, abilităţi care pe termen lung să-i ajute să obţină un nivel minim de calitate a vieţii”, declară Alexandra Nemeș, Coordonator programe în cadrul sucursalei București a Serviciului de Ajutor Maltez în România.

Cei mici sunt încântați și doritori să înceapă proiectul: „Eu îmi doresc să vorbim despre toate lucrurile pe care le avem de ştiut….”, „eu îmi doresc să creăm un proiect frumos….”, „eu îmi doresc să învăţ limba română….”, “eu îmi doresc să-mi fac prieteni…”, ne-au mărturisit cei mici.

Serviciul de Ajutor Maltez în România este o asociație non-profit care derulează programe sociale la nivel național în folosul copiilor, persoanelor cu deficiențe, persoanelor vârstnice și altor categorii de populație cu un grad ridicat de vulnerabilitate socială și economică, în vederea incluziunii lor sociale și a depășirii situațiilor de risc în care trăiesc. Anual, 4000 de beneficiari sunt deserviți prin intermediul celor 17 sucursale și filiale din întreaga țară.

Sucursala Bucureşti funcţionează din 2010, implementând cu ajutorul a peste 150 de voluntari, programe precum: şcoală după şcoală, cantină socială de tipul masă pe roţi pentru persoane vârstnice, asigurarea serviciului de prim ajutor în cadrul unor competiţii sportive, activităţi de informare pentru elevi, furnizarea de ajutoare materiale persoanelor din categorii vulnerabile.
www.maltez.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.