Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sportul minţii campion în mediul de afaceri: Continental, ING, Adobe, BRD si Carrefour printre castigatori

0

Sportul minţii campion în mediul de afaceri

În mediul de afaceri românesc există strategi de excepţie care pot fi valorificaţi, asta a fost şi concluzia celei de-a doua ediţii a turneului de şah destinat mediului de afaceri, ŞAH LA BUSINESS, încheiat duminică, 10 aprilie. Competiţia a fost organizată de Mastermind Communications şi Oxygen Servicii în parteneriat cu Federaţia Română de Şah şi s-a desfăşurat la Ramada Parc Hotel în București.

Concurenţa a fost strânsă pe parcursul celor două zile de competiţie, însă campionul n-a putut fi învins de nici un concurent, astfel că Ştefan Pârlog de la Continental Iaşi a devenit cel mai bun jucător al ediţiei curente, luând şi Premiul I la categoria individual. Pe poziţia secundă şi câştigător al Premiului II s-a clasat Adrian Cucu, Adobe Systems România, iar Premiul III a fost obţinut de Attila Szabo, BRD. Vlad Ardeleanu, Carrefour şi-a menţinut poziţia anterioară, clasându-se pe locul cinci la ediţia curentă.

Nici luptele între companiile înscrise n-au fost mai uşoare, deoarece unele echipe trebuiau să-şi apere titlurile sau să obţină poziţii mai bune. Echipa de la Adobe System România, formată din Adrian Cucu, Andrei Culapov, Adrian Matei şi Alexandru Bogdan Şerban a obţinut Premiul I la echipe. ING Bank România şi-a îmbunătățit poziția de anul trecut, echipa formată din Iulia Bârsan, Bogdan Drugă, Andrei Stoica, Victor Pavelescu aducând băncii Premiul II. Sistemul bancar n-a ieşit din competiţie nici în şah. Astfel, Premiul III la echipe a plecat tot către o bancă, Attila Szabo, Eugen Neidoni, Angelica Cărpiniş şi Mihaela Secere au adus BRD-ul pe locul al III-lea.

Daniel Savin, directorul Ager Business Tech şi marele câştigător al primei ediţii a jucat un  meci demonstrativ cu Ştefan Pârlog, câştigătorul ediţiei curente, predând cu succes ştafeta.

Echipa câştigătoare a avut onoarea de a juca un simultan cu Marele Maestru Internaţional, domnul Constantin Ionescu, Secretarul Federație Române de Șah, de la care au aflat că mai au de învățat.

În paralel s-a desfăşurat şi un mini campionat pentru copiii participanţilor din turneu. Astfel că după cele 7 runde jucate, copiii cu vârste între 6 şi 11 ani au demonstrat că ştiu să concureze într-un campionat şi pot să joace la cel mai înalt nivel. Premiul I la secţiunea juniori a plecat către Mircea Oprea, Premiul II a fost adjudecat de Gabriel Harpău, iar Premiul III a plecat către Radu Cosmin Dumitru.

Fiecare participant a primit premii de la Nemira, sponsorul oficial al turneului, Kandia care a îndulcit învingătorii şi de la Liana Mătieş, care a oferit premiantului de la locul I individual un tablou în ulei.

Câştigătorii au plecat acasă și cu alte premii constând în seturi de cărți, dulciuri şi alte obiecte de valoare.

Meciurile au fost monitorizate de arbitrii internaționali Radu Constantin Chirilă şi Radu Şofran.

Turneul s-a bucurat de participarea a 8 copii şi 64 de concurenţi adulţi de la companiile: Adobe System România, ING Bank, Alpha Bank, BRD, Kandia, JTI, Carrefour România, Nemira, Biroul de Credit, Kaspersky Lab. România, Powertek Equipment, Exec-Edu, Publics România, Continental, Leonardo, Piaţa Financiară, Schoenherr, Akadia Consulting, Logistic-Specialist, Eximbank, Mastermind Communications şi Oxygen Servicii.

Partenerii evenimentului au fost: Nemira, Kandia, Dole, Beciul Domnesc, Adobe System România, ING Bank, JTI, Carrefour România, BRD, Alpha Bank, Biroul de Credit.

Parteneri media: www.WallStreet.ro, www.calendarevenimente.ro, www.bestresource.ro, www.studentie.ro, Smart FM.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.