Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sportivi pentru sportivi: Valeria Răcilă van Groningen și Fundația Olimpică Română susțin campionii aflați la senectute

0

 Peste douăzeci de campioni aflați la senectute s-au reunit joi, 10 decembrie, la Clubul Cortina din comuna Corbeanca pentru a sărbători împreună apropierea sărbătorilor. Evenimentul, aflat la cea de-a 13-a ediție, se desfășoară, ca în fiecare an, cu implicarea Valeriei Răcila van Groningen, campioană olimpică la canotaj, care a inițiat și dezvoltat acest proiect împreună cu Ivana Iancu. De-a lungul timpului, proiectul a beneficiat de sprijinul permanent al unor mari campioane, fostele canotoare Veronica Cochela, Doina Ignat și Viorica Susanu.

Sportivi pentru sportivi3

Sportivii trebuie să fie alături de sportivi. Aceasta a fost ideea de la care am pornit acum 13 ani când am început să organizăm întâlnirile cu foști sportivi cu ocazia Crăciunului și a sărbătorilor pascale. Aceste evenimente înseamnă pentru mulți dintre ei o evadare din singurătetea propriului cămin și de la problemele medicale apărute odată cu întaintarea în vărstă. În plus, vreau să cred că noi, sportivii, știm să fim buni prieteni, legați fiind de momente cu adevărat deosebite”, a povestit Valeria Răcila van Groningen.

La întalnire au fost prezenți campioni – foști sportivi, antrenori și tehnicieni din sport. Printre cei prezenți s-au numărat: Leon Rotman, primul dublu campion olimpic al României, Geta Pitică, campioană mondială la tenis de masă, Nicolae Nedeff, unul dintre cei mai titrați antrenori de handbal din lume,  Marina Jippa, Dragoș Hadârcă, Viorica Rohan Udrescu, Victor Moceani, Silviu Dumitrescu, Dumitru Bețiu, Ioan Sabău, Alexandru Mogoș, Zoro Fiat, precum și altii.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul unor partneneri de tradiție: Anca Mitu, Manager General Club Cortina și Privileg Catering, Mega Image, Adina Gheorghe, Manager Marketing & PR Burda România și Ursus Breweries prin Mihai Bârsan, Vice-Presedinte Marketing Ursus Breweries.

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu al fundației, care se numește ”Împreună pentru sportivii României” si este susținut de Unicredit Bank și Telekom România. Acesta este menit să sprijine acei foști sportivi care întampină dificultăți din cauza unor probleme de sănătate. Fundația Olimpică Româna le ofera sprijin financiar pentru achiziționarea de medicamente și alte obiecte medicale de uz frecvent.

Sportivi pentru sportivi_12

Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață.  Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.