Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacolul „Omul Perna” in regia lui Eugen Gyemant prezentat la Teatrul Act

0

Va invitam in perioada 9-14 noiembrie, la spectacolul „Omul perna”, de Martin McDonagh, in regia lui Eugen Gyemant, la Teatrul Act din Bucuresti. Spectacolul are in distributie patru actori talentati ai tinerei generatii – Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc si Dan Radulescu.

Spectacolul „Omul perna” incepe cu imaginea puternica a pregatirii pentru o executie publica. Katurian (Ionut Grama) este un scriitor de povestiri de groaza, anchetat pentru o serie de crime comise suspect de asemanator cu cele din povestirile sale. Insa adevaratul criminal se dovedeste a fi, in acelasi timp, artistul, pentru care arta este un fapt natural. Este creația artistică o experiență profund personală, adeseori întunecată și introspectivă, sau un mijloc de a-i seduce pe alții și a crea modele? Unde este limita dintre realitate şi ficţiune şi ce se întâmplă când această graniţă se estompează? „Omul-Pernă” nu își propune să răspundă la aceste întrebări, dar cu siguranţă le trezeşte în mintea spectatorului.

„Omul pernă” este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi contemporani. Textul a câştigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 și are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005.

Publicul este asteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv, care isi propune sa arate spectatorilor tineri ca teatrul poate fi o experienta la fel de vie si de intensa precum filmul, animatia sau jocurile video.
Spectacolul este programat in 9, 10, 11, 12, 13 si 14 noiembrie. Primele trei reprezentatii (9, 10, 11 noiembrie) sunt cu intrare libera, participare pe baza de rezervare la victoriei@omulperna.ro.

omul afis mic - Copy

Premiera spectacolului are loc in data de 12 noiembrie, ora 19:00. Pentru reprezentatiile din 12, 13 si 14 noiembrie, costul unui bilet este 35 lei. Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Teatrului Act.
Acest proiect, derulat sub egida Fundatia Calea Victoriei, beneficiaza de finantare ArCuB prin programul cultural „Esti Bucuresti” 2015.

Regizor si coproducator: Eugen Gyemant
Scenograf si grafica: Maria Nicola
Actori: Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc si Dan Radulescu
Un proiect conceput de Roxana Crisan si realizat cu sprijinul Alinei Neagu – resposabil PR
Detalii pe omulperna.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/OmulPerna13.
Durata: 2 ore
Rezervări la 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 / info@teatrulact.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.