Spectacolul „Caravaggio” va fi prezentat în cadrul BUKFESZT, ediția a II-a

0

Spectacolul „Caravaggio” produs de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va fi prezentat miercuri, 27 septembrie, ora 20:00, în cadrul Festivalului Teatrelor Maghiare la București – BUKFESZT, ediția a II-a. Festivalul este organizat de Uniunea Teatrelor Maghiare din România – MASZIN, în colaborare cu UNITER și este găzduit de Teatrul Odeon din București.

În perioada 27 septembrie – 2 octombrie 2023 va avea loc a doua ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare la București – BUKFESZT, în ambianța sălilor elegante ale Teatrului Odeon. Publicul bucureștean (și nu numai) va avea ocazia să vadă spectacole valoroase ale teatrelor ce fac parte din Uniunea Teatrelor Maghiare din România – MASZIN: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, Teatrul „Szigligeti” din Oradea, Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc şi Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc. Cele șapte spectacole din festival sunt regizate de Andrei Șerban, Gianina Cărbunariu, Anca Bradu, Erwin Șimșensohn, Györfi Csaba, Visky Andrej și Zakariás Zalán.

Teatrul Maghiar din Timișoara invită publicul capitalei la unul dintre spectacolele reprezentative din repertoriu, „Caravaggio”, în regia lui Visky Andrej, pe un text scris de Visky András. Reprezentația va avea loc miercuri, 27 septembrie, ora 20:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.  Rolul titular îi aparține actorului Balázs Attila, iar din distribuție fac parte de asemenea actorii Erdős Bálint, Jancsó Előd, Kocsárdi Levente, Bandi András Zsolt, Vajda Boróka, Borbély B. Emília și Vadász Bernadett. Autorul piesei „Caravaggio Terminal”, Visky András, se numără printre cei mai prolifici dramaturgi maghiari contemporani, fiind director artistic asociat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca de peste 20 de ani. 

Spectacolul descrie destinul tragic, redat însă cu mult umor, al pictorului Michelangelo Merisi da Caravaggio, artist cu un temperament de nestăpânit, dar cu un succes răsunător în pictură, atât printre laici, cât și în fața Papei. Muzica, scenografia și efectele vizuale spectaculoase date de proiecțiile celor mai cunoscute picturi ale artistului reușesc să creeze un univers ce fascinează publicul de toate vârstele. 

Spectacolul este interpretat în limba maghiară și va fi tradus în română și engleză, prin supratitare. 

„Dorim ca spectacolele noastre să fie văzute de publicul larg din București pentru că fiecare întâlnire cu spectatorii noi, mai ales cu cei nefamiliarizați cu interpretarea în limba maghiară, prilejuiește o privire proaspătă, o nouă premieră pentru actori, o nouă viață pentru un text deja știut. BUKFESZT este, totodată, un promotor al culturii maghiare atotcuprinzătoare, în care credem cu toții și – în teatrele noastre – ne străduim să o onorăm”, declară Balázs Attila, președintele Uniunii Teatrelor Maghiare din România. 

Festivalul Teatrelor Maghiare la București – BUKFESZT este finanțat de Departamentul pentru Relațiile Interetnice și de Fundația Communitas.

Biletele sunt puse în vânzare pe site-ul Teatrului Odeon: https://bit.ly/bilete_ODEON și au prețuri cuprinse între 30 și 60 de lei. 

Toate spectacolele din festival vor fi traduse în limba română, prin supratitrare.  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.