Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacolele de teatru ale lunii aprilie la ARCUB

0

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, a programat, în luna aprilie, la Sala Mare (str.Lipscani nr.84-90) câteva dintre spectacolele de teatru îndrăgite de publicul larg dar și de critica de specialitate.

Am iubit, am purtat, am pierdut, versiunea românească a piesei Love, Lost, and What I Wore, semnată de Nora și Delia Ephron, pusă în scenă de regizorul Emil Hoștină, se va juca în zilele de 7 și 20 aprilie, de la ora 20:00. Spectacolul prezintă o colecție intimă de povești feminine ce vorbesc despre gama complexă de emoții stârnite de obiectele vieții de zi cu zi, despre iubiri și despre pierderi, în interpretarea excelentă a  actrițelor din distribuție, Elvira Deatcu, Laura Creț, Anca Androne, Iulia Lumânare și Ioana Abur.

Bucuria, romantismul, iubirea și poveștile invadează scena în data de 10 aprilie, începând cu ora 19:00, odată cu spectacolul Idolul și Ion Anapoda, în regia Marianei Cămărășan, care aduce pe scenă actori remarcabili: Oana Pellea, Richard Bonovczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas. Protagoniștii spectacolului îi vor purta pe spectatori într-o călătorie în timp și vor da viață unor personaje ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din anii frumoși ai perioadei interbelice.

Un text și un spectacol mai puțin convenționale vor putea fi urmărite în data de 14 aprilie, de la ora 19:00. Plastic de Marius von Mayenburg, în montarea lui Theodor-Cristian Popescu, este – așa cum declară regizorul – „o satiră ce trage din toate pozițiile în toate direcțiile. Viața unor oameni bine intenționați din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/ kitchos, pare un tăvălug ce nivelează, fără să vrea, orice relație ce ar trebui, în teorie, să funcționeze. Căci ei au renunțat la orice raport de forță în familie, în profesie, în artă.” În distribuție fac parte actorii: Nicoleta Lefter, Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas și Ciprian Nicula.

În săptămâna premergătoare sărbătorilor Pascale, publicul este invitat să urmărească spectacolul Urma pașilor Tăi, inspirat de jurnalul de pelerin al Olgăi Greceanu, luni, 15 aprilie, de la ora 19:00. Spectacolul este o încercare de a retrăi artistic și religios cutremurul duhovnicesc despre care a scris Olga Greceanu și de a atrage spectatorul într-o experiență care depășește cotidianul, umplându-l de sens.

Cel mai recent spectacol de la ARCUB, Frumos e în septembrie, la Veneția, cu Oana Pellea și Mircea Rusu, în regia Marianei Cămărășan revine pe scena Sălii Mari, duminică, 21 aprilie, cu două reprezentații – de la orele 18:00 și 20:00. Frumos e în septembrie, la Veneția, este o comedie romantică, după textul lui Teodor Mazilu, în care jocul excepțional al celor doi actori aduce la lumină profunzime, sens și frumusețe, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă.

***

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe arcub.ro, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.

 

Urmăriți-ne pe:     

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.