Spectacol-eveniment dedicat poeziei lui George Bacovia, luni, 12 martie 2012 in Bucuresti

0

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN organizează   un spectacol-eveniment dedicat poeziei lui George Bacovia, luni, 12 martie 2012, ora 19.00, la Cinemateca „Eforie”.

Prin spectacolul de poezie dedicat poetului George Bacovia,  ARCEN îşi propune să îmbine în mod inedit poezia, muzica și artele vizuale.

Voluntarii ARCEN vor aborda într-o manieră artistică îndrăzneaţă teme ale liricii bacoviene, teme ce se regăsesc în viața omului contemporan: angoasa existenței cotidiene, inadaptarea socială și spațiul citadin maladiv, infernal, încercând să realizeze atât o apropiere a publicului față de universul bacovian, cât și integrarea poetului în cotidianul contemporan.

În cadrul evenimentului, vor fi proiectate 24 de fotografii semnate Mirona Radu, fotografii ce alcătuiesc expoziţia „24 ani în 24 de expresii ale solitudinii”, ce urmează a fi vernisată pe 3 aprilie 2012, în Odessa, Ucraina.

Proiectul „Bucureştiul citește poezie” face parte din Programul ARCEN de lecturi publice pentru tineret intitulat „Lectură la lumina felinarelor”, aflat în acest an la cea de-a doua ediție.

   „Bucureştiul citește poezie” este un Proiect inițiat de voluntarii ARCEN, prin care se dorește încurajarea lecturii, a dezbaterii literare și de idei în spații publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber. 

Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenția publicului poezia, ca stimulent al imaginației si al sensibilităţii, oferindu-le șansa participanților la seara de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneţe, scriitori și opere literare prezentate altfel decât la şcoală.  Proiectul „Bucureştiul citește poezie” a fost lansat la finalul lunii august 2011 și se desfășoară pe o durată de un an, timp în care vor fi abordați într-o manieră artistică modernă cei mai reprezentativi poeți din literatura română.

Intrarea la eveniment este liberă și se va face în limita locurilor disponibile.


Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate- ARCEN

www.arcen.info

www.a-r-c-e-n.blogspot.com

https://www.facebook.com/AsociatiaARCEN

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează