Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacol de percuţie şi new media „HANG Around”/ 10 iunie 2012

0

In data de 10 iunie 2012, la ora 16.00, foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” va gazdui spectacolul de percutie, new media si hang “HANG Around”, organizat de Asociatia UMA ED Romania si sustinut de douazeci de elevi din invatamantul preuniversitar, acompaniati la hang (instrument muzical de percutie) de Francesco Agnello, unul dintre cei mai apreciati compozitori si percutionisti europeni. Spectacolul va imbina elemente de vidoeproiectie, filmari si montaj live, cu ritmul instrumentelor de percutie.

Participantii la proiectul „HANG Around” pregatesc spectacolul in cadrul unui atelier desfasurat la sediul Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” in perioada 1–10 iunie 2012.Cei douazeci de tineri au explorat posibilitati de interactiune a sunetului cu imaginea, prin percutie, hang si new media si au incercat instrumente diferite – darbuka, tobe de mana, bongos, maracas, instrumente neconventionale, descoperind astfel muzicalitatea si posibilitatile percutiei.

Atelierul este coordonat de Francesco Agnello (Franta), Alexandru Buzea si Tudor D. Popescu – pentru partea de ritm, percutie si hang – si de Goran Mihailov, Ion Cotenescu si Sorin Baicanpentru partea de tehnologie interactiva/new media.

Francesco Agnello lucreaza in domeniul teatral, cu regizori precum Eugenio Barba si compania lui “Odin Teatret”, Pippo Delbono si Peter Brook. In paralel, el a dezvoltat la Paris un program educational prin percutie, urmat de mai mult de 900.000 de elevi. Hang-ul, instrumentul la care Francesco Agnello va canta in cadrul evenimentului „HANG Around”, este un instrument muzical al secolului al XXI-lea, cu o calitate sonora revolutionara.

Asociatia UMA ED Romania este o asociatie non-profit de educatie audiovizuala si comunicare prin arta, care dezvolta la nivel national primul program de educatie preuniversitara prin mijloace audiovizuale, adresat elevilor dezavantajati social sau apartinand minoritatilor culturale.

Intrarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile.  

Proiectul „HANG Around” este finantat de catre Administratia Fondului Cultural National.

 

Parteneri:  

Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” – Facultatea de Film

iStyle Bucharest – Apple Premium Reseller

Studioset

360Revolution – Creative Event Production | Under Construction

Howard Johnson Grand Plaza Hotel

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturaleal Primariei Municipiului Bucuresti

 

Parteneri media:

Radio Romania Muzical

Radio Romania Cultural

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.