Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Specialist britanic în domeniul sustenabilității, în dialog cu lideri de business din România

0

Jo Confino, director editorial al unuia dintre cele mai citite cotidiene britanice, The Guardian, vine la București pentru a prezenta care sunt tendințele internaționale în materie de sustenabilitate și pentru a discuta cu directori generali și președinți ai celor mai apreciate companii din România despre beneficiile  abordării de sustenabilitate. Expertul va fi prezent pe 14 mai la Conferința Leaders for Sustainable Business, un eveniment dedicat managerilor și specialiștilor care sunt interesați să înțeleagă legătura dintre abordarea de sustenabilitate și strategia, profitul și oportunitățile de dezvoltare ale unei companii.

d
Practicile de sustenabilitate și de responsabilitate socială câștigă tot mai mult teren și în context românesc. Companiile integrează în strategia de afaceri aspecte ce țin de performanța lor non-financiară, de la măsuri de diminuare a impactului negativ asupra mediului, până la programe de susținere a comunităților locale sau programe privind sănătatea și starea de bine a angajaților. Dar e loc de mai mult și de mai bine și de aceea e nevoie de discuții oneste despre ce pot și ce trebuie să facă firmele.

„Problema cu forma actuală de capitalism e că elita continuă să aibă mai multe de câștigat din menținerea sistemului, că acesta e considerat prea complex pentru a se transforma, iar unii cred că e mai bine să rămânem cu răul pe care îl cunoaștem decât să riscăm un colaps economic asemănător cu ce am văzut în țări precum Grecia”, spune Jo Confino într-un editorial recent din The Guardian. „Iată de ce trăim o perioadă în care e important să existe lideri care să ne propună o alternativă pozitivă. Unde și cine sunt însă aceștia?”

Conferința Leaders for Sustainable Business le oferă antreprenorilor și managerilor de departamente din companiile românești, preocupați să înțeleagă cum și de ce sustenabilitatea e o condiție a profitului pe termen lung, oportunitatea de a participa la un dialog pe această temă între un expert internațional și cei mai activi lideri de business din România.

Jo Confino este un apreciat lider de opinie și militant pentru transformarea sustenabilă a sectorului de afaceri, este director editorial al The Guardian UK , precum și președinte și director editorial al The Guardian | Sustainable Business. Jurnalist cu o experiență de peste 30 de ani, a lucrat pentru numeroase titluri de presă naționale și locale, fiind în trecut corespondent Wall Street pentru Daily Telegraph și editor de știri pentru teme financiare și de business pentru The Guardian.

În a doua parte a zilei, Jo Confino va modera un dialog cu Dieter Schultz – CEO Danone Diary Europa de Sud-Est, Igor Tikhonov – CEO Ursus Breweries, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Mariana Gheorghe – CEO OMV Petrom și Jean-Francois Fallacher – CEO Orange România. Managerii vor dezbate despre costuri și beneficii asociate măsurilor de sustenabilitate și responsabilitate, precum și despre cum se reflectă sustenabilitatea în principalele operațiuni și funcțiuni de business, de la Resurse Umane și Marketing și până la Achiziții sau Cercetare și Dezvoltare.

Evenimentul are loc pe 14 mai 2015 la Howard Johnson Grand Plaza București și este organizat de Asociația pentru Relații Comunitare și Dincolo de profit în parteneriat cu AmCham Romania, Camera de Comerț Olanda-România, Ambasada Olandei la București, Camera de Comerț Irlanda-România, Camera de Comerț Britanico-Română și Institutul Aspen România.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul www.sustainablebiz.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.