Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spațiu de lucru pentru actorii schimbării: Hub-ul Cetățeniei Active, deschis la Biblioteca Națională a României

0

Luni, 2 Noiembrie 2015, la Biblioteca Națională a României, Fundația Progress a inaugurat “Hub-ul Cetățeniei Active” în prezența a peste 90 cetățeni, reprezentanți și formatori de opinie din sectorul ONG, angajați din instituții publice, dar și personalități din mediul academic și politic.

Amenajat de către Omienouă Studio (designer Ana Dumitrescu) și voluntarii din proiectul “Al Treilea Spațiu”, “Hub-ul Cetățeniei Active” este deschis oricărui actor social (cetățean, grup informal, ONG, instituție publică, întreprindere socială) ce are nevoie de un mediu potrivit pentru întâlniri de lucru, dialog/dezbatere și colaborare în scopul dezvoltării inițiativelor civice, a proiectelor comunitare și a alternativelor la actualul sistem.

Hub-ul Cetateniei Active BN

Aflat în incinta Bibliotecii Naționale a României (Corp B, Mezanin) și administrat de Fundația Progress, spatiul Hub-ului are un design prietenos, este mobilat neconvențional, conectat la Wifi si dotat cu materiale suport pentru facilitare grafică (panouri cu suprafață tip whiteboard, chiar și un perete întreg de folosit ca tablă de scris).

Pe lângă avantajul de a se afla într-un spațiu public neutru, fără parti-pris-uri, Hub-ul este și foarte ușor de folosit. Cei interesați să desfășoare activități în Hub trebuie să completeze formularul disponibil pe site-ul proiectului – www.al-treilea-spatiu.ro, secțiunea de “Știri” – sau să trimită o solicitare de rezervare a spațiului la adresa cetatean@bibnat.ro.

“Hub-ul Cetățeniei Active” a fost amenajat prin proiectul www.al-treilea-spatiu.ro, cu sprijinul financiar acordat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, prin Granturile SEE 2009-2014, Programul Fond ONG România.

***

Detalii despre proiect: “Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, din cadrul Fondului ONG România, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 220.884 EUR. Proiectul este implementat de Fundația Progress (www.progressfoundation.ro) în parteneriat cu Biblioteca Națională a României și cu alte 13 Biblioteci Județene din România. Proiectul a debutat în iulie 2014 și va fi implementat la nivel național până în aprilie 2016. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.al-treilea-spatiu.ro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.