Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spații Vii animă Bucureștiul!

0

După ce a animat, pe rând, un spațiu industrial, una dintre cele mai vechi case din București, un muzeu, o galerie de artă și un apartament privat, Spații Vii vă invită miercuri, 8 noiembrie, ora 19:00, la Rezidența BRD Scena9, din strada I.L. Caragiale 32, unde va avea loc conferința de încheiere a sezonului 2017 al proiectului, intitulat București supraREAL.

Spații Vii este un proiect de lungă durată, produs de Asociația AVmotional și inițiat de Dilmana Yordanova și Mihaela Kavdanska, un media art duo activ pe plan național și internațional de la începutul anilor 2000.

Propunerea proiectului este unică în industria creativă din România prin conceptul intervenţiilor artistice în spații diferite, publice și private, precum și prin alăturarea artelor audio-vizuale digitale performative și a tehnologiei de Realitate Augmentată (AR).

Începând cu 27 iulie 2017, o dată pe lună, sub numele de Spații Vii. București supraREAL, un spațiu reprezentativ al Bucureștiului a devenit cadrul unei intervenții performative care a îmbinat arta video generativă, sunetul și performance-ul, accentuând specificul locului și reinterpretându-l. Intervențiile performative din cadrul proiectului au reprezentat prima fază a interacțiunii cu spațiile alese.

În a doua etapă, interacțiunea cu spațiile va continua prin intermediul tehnologiei de Realitate Augmentată (AR). În acest sens s-au pus bazele colaborării cu start up-ul „Mo’Real Universe”, care prin aplicația indexAR își propune să diversifice felul în care e folosită tehnologia AR în România. Materialul audio-vizual rezultat de-a lungul celor cinci evenimente Spații Vii va fi adaptat pentru a fi integrat și redat în aplicația indexAR într-o fază următoare a proiectului.

În cadrul conferinței, echipa creativă a proiectului va împărtăși experiența sa, precum și  procesul de lucru. Maria Mora, unul dintre cei șapte performeri implicați, va relata experiența ei în cadrul proiectului. Curatorul Horea Avram (PhD, istoric de artă, consultant AR) va face o prezentare ce vizează implicarea și potențialul tehnologiei de Realitate Augmentată în contextul artei contemporane, iar Răzvan Boldis, reprezentant al Mo’Real Universe, va introduce indexAR, o primă versiune a aplicației, în care urmează să fie redate intervențiile performative  Spații Vii.

Prezentările vor fi urmate de un Q&A cu echipa proiectului și reprezentanții spațiilor animate în acest an.

Spații Vii. București supraREAL este un proiect produs de Asociația AVmotional.

Echipa internațională a proiectului reunește artiști vizuali, performeri, dansatori, muzicieni, designeri, curatori și coregrafi, care creează un act artistic în timp real, în care maniere diferite de expresie interacționează în timp real, pornind de la identitatea spațiului.

Puteţi urmări SPAȚII VII aici.

Parteneri: Mo’Real Universe/ indexAR, Asociația Coolturală „Nouă Ne Pasă”, Calup, INP, A5 Studio Space, Rezidența BRD Scena9, Expirat, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, HomeFest, Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, Revista Arta, Revista Zeppelin.

Spații Vii este un proiect cultural finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului cultural București Oraș participativ și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.