Spații urbane în acțiune

0

Asociația Komunitas anunţă desfășurarea, în perioada 1 mai 2014  – 30 octombrie 2015, a proiectului ”Spații urbane în acțiune”, o nouă inițiativă a Asociației Komunitas, care răspunde unor probleme urbane identificate de organizație în munca sa din ultimii 7 ani, prin cercetări sociale combinate cu proiecte sau experimente de educație urbană și dezvoltare comunitară.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecțistudioBasar.

POSTER PROIECT_desen linii color 2

”Spații urbane în acțiune” propune soluții de abordare a 3 cartiere din Bucureşti (Tei, Tineretului si Timpuri Noi)  într-omanieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizează următoarele tipuri de activități: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în 3 cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Beneficiarii proiectului sunt persoane din diverse categorii sociale și de vârstă: peste 3000 de cetățeni care vor putea folosi spațiile urbane îmbunătățite, peste 300 de persoane care vor lua contact cu evenimentele de diseminare și informare ale proiectului, 75 de elevi de la instituții educaționale din cele 3 cartiere, 30 de studenți din domeniul urbanismului, științelor sociale și arhitecturii, 15 voluntari care se vor dezvolta personal și vor dobândi abilități noi de a lucra în comunitate.

Obiectivele principale ale proiectului vizează activarea spațiilor urbane din cele 3 cartiere prin activități interdisciplinare, intervenții urbane și evenimente comunitare și implicarea a peste 100 de tineri (elevi și studenți) în activități de educație alternativă, bazate pe metodele pedagogiei urbane concepute de Asociația Komunitas și care au ca scop dezvoltarea de noi abilități și modalități de raportare la oraș, în rândul tinerilor.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org,www.fondong.fdsc.ro

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:
www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la baza conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează