Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sorin Lucaci, Anca Bucur și Viku Zen, la cea de-a șasea ediție „Citesc poezie”

0

Sorin Lucaci (invitat: Costi Căprioreanu – chitara), Anca Bucur și Viku Zen (invitat: Horia Șerban – didgeridoo) vor fi participanții celei de-a șasea ediții a întâlnirilor literare „Citesc poezie”, care se va desfășura vineri, 13 mai, la Ceainăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona, 13-15), de la ora 19:00. Moderatori și realizatori ai programului sunt Emilia Zăinel și Mircea Dan Duță.

Afis CP ed VI

În edițiile precedente au fost abordate teme diverse, precum: transmiterea și receptarea poeziei, căutarea poeziei (la propriu și la figurat), moduri de „așteptare” al poeziei, dar și „dăruirea” poeziei către publicul feminin, precum și „dansarea” poeziei. Această întâlnire literară își propune să serbeze poezia într-un mod aparte. Spectatorii vor avea parte de surprize, atât din partea invitaților, cât și a moderatorilor.

Întâlnirile au ca scop popularizarea poeziei și atragerea către ea a unui număr cât mai mare de cititori. Vor avea loc în fiecare a doua vineri din lună, la Ceainăria Librăriei Cărturești Verona, următoarea ediție fiind programată pe 10 iunie, de la ora 19:00.

„Citesc poezie” este numele unei campanii care a debutat în urmă cu jumătate de an și care are ca scop conștientizarea importanței poeziei în viața noastră. Ea se adresează atât celor care citesc poezie, cât și celor care vor să descopere lumea unică a versurilor. Pe pagina de facebook a campaniei se pot citi poeme ale unor autori consacrați, nenumărate motive pentru care scriitori, jurnaliști, critici etc. citesc poezie, dar și motive pentru care cititorii aleg să descopere această delicată formă de expresie.

Sponsori: Julius Meinl. Partenerii media: AgentiadeCarte.ro, Cărturești Verona, Radio RockZone.ro, Bookaholic.ro, Bookblog.ro, Revista Accente, Clubul Scriitoarelor, RomaniaPozitiva.ro, Gratuitor.ro

Despre autori:
Sorin Lucaci – s-a născut în 1970 la București, din părinți ardeleni. A urmat cursurile liceului de filologie-istorie „Zoia Kosmodemianskaia” din București. A absolvit Facultatea de Psihologie a Universității Hyperion în 1994. Înainte de 1989 a fost membru al cenaclului Săgetătorul condus de profesorul Tudor Opriș.
A publicat în revistele literare: SLAST (1989), Contrapunct (1990 și 1991), Litere, Caiete Silvane, Viața Românească, Acolada, Apostrof, Cafeneaua literară, Singur, Vatra, Vitralii, Citadela, Orizont, Arca, Tribuna, Familia, Steaua, Romania Literară. A debutat în volum în 2009 la Editura Vinea, cu Revolta îngerilor. A mai publicat volumele În burta grasă a peștelui de duminică (2012), Ghilotina cu miros de scorțișoară (2014), Victime colaterale (2015) și Oameni de unică folosință (2016). A editat audiobook-ul Lumea ca un spectacol de pantomimă în 2016. Îl va avea ca invitat pe chitaristul Costi Căprioreanu.

Anca Bucur (n. 1989) – urmează cursurile Facultății de Litere din București pe care le absolvă cu o diplomă de master în teoria literaturii, iar, în prezent, este doctorandă CESI cu o teză despre urma lui Wittgenstein în literatură și arta conceptuală. Este, alături de Iulia Militaru și Florentina Cristina Budar (grafică), autoare a volumului de poezie dramadoll. Cartea face parte dintr-un proiect mai amplu, iar o parte a acestui proiect, lucrarea video: Imagini din ziua a opta (regia: Cristina Florentina Budar), a fost selectată în Gesamt 2012 (DISASTER 501 What happened to man?), un proiect coordonat de Lars von Trier și regizat de Jenle Hallund. Instalația a fost montată în cadrul Copenhagen Art Festival, Kunsthal Charlottenborg, 2012. În 2015, video-ul ei, în cod open-source, The confession of an aphasic writer, a fost proiectat în cadrul expoziției artvideoKOELN – audio-visual experience 01, Cologne International Videoart Festival.

Viku Zenescu (Zen) – s-a născut pe 15 decembrie 1989 la Bucureşti. Poet performer, compozitor de muzică experimentală şi artist vizual, trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Licenţiat în Sculptură, a participat la mai multe expoziţii personale sau de grup, printre care Beat Genaration Reborn/ Club Legere, Bucureşti; Contempora 6 – Expoziţia Tinerilor Artişti/ Alchemia, Bucureşti şi UNarte la 150 de ani/ Sala Dalles, Bucureşti. În 2013 i-a apărut volumul de versuri A iubi nu e verb, iar în 2016 Anestezicul din palmă, ambele la Editura Tracus Arte. Despre el ca om nu poate spune nimic mai mult, în afara faptului că se inspiră ca să inspire în fiecare zi de luni. Şi crede că dacă este conform nonconformismului nu mai poate fi nonconformist. Viku Zen îl va avea ca invitat pe Horia Șerban, care va cânta la didgeridoo.

Horia Şerban – s-a născut în 1995, în Bucureşti. A publicat în mai multe reviste (Poesis International, Observator cultural), site-uri literare (Subcapitol, Zona nouă) şi în antologia SUBCAPITOL, poezia (Editura Tracus Arte). Studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. A învăţat să cânte singur la didgeridoo.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.