Soprana Adriana Ferfecka (Polonia), marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”

0

Soprana Adriana Ferfecka (Polonia), marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizat de Opera Naţională Bucureşti

             Opera Naţională Bucureşti a organizat cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, eveniment extraordinar al teatrului liric care a reunit cele mai promiţătoare voci din zeci de ţări.

             Duminică, 29 iunie (19.00), la Sala Radio, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor și Gala laureaților, cu participarea orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, dirijată de maestrul italian David Crescenzi, eveniment ce a încununat şi închis stagiunea teatrului liric bucureştean.

 ONB_ ADRIANA FERFECKA_Gala laureatilor

Marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, soprana Adriana Ferfecka (Polonia), de doar 22 ani, este studentă a Universității de Muzică “Fryderyk Chopin” din Varșovia, clasa prof. Jolanta Janucik. A participat cu succes la concursuri naționale (Crakovia, Rzeszow, Varșovia, Wroclaw, Bydgoszcz, Gliwice, Katowice) și internaționale (Concursul “G. Perotti” – Germania, “Jakub Pustina” – Cehia și “Ferrucio Tagliavini” International Competition în Austria).

Sunt copleşită de emoţii! Este extraordinar ce mi s-a întamplat. Concursul de canto de la Opera Naţională Bucureşti a fost o experienţă minunată pentru mine, nu doar o competiţie, dar şi o aventură. Am cunoscut oameni de valoare, atât din juriu, cât şi cântăreţi. Mi-au plăcut, de asemenea, orchestra teatrului şi publicul din România. (soprana Adriana Ferfecka)

             Juriul competiţiei, format din solişti, manageri de teatre lirice, directori de casting şi impresari de talie internaţională, a hotărât acordarea următoarelor premii:

Premiul I

în valoare de 6000 Euro

ADRIANA FERFECKA (soprană, 22 de ani, Polonia) 

Premiul al II-lea

în valoare de 3000 Euro, sponsorizat de grupul Catena

SVETLANA MOSKALENKO (soprană, 28 de ani, Rusia)

Premiul al III-lea

în valoare de 1500 Euro

JISANG RYU (bas, 32 de ani, Coreea de Sud)

Premiul Italia

Premiul Special pentru interpretarea unei arii de un compozitor italian,

în valoare de 1000 Euro – susținut de către Ambasada Italiei la Bucureşti

IRINA IOANA BAIANȚ (soprană, 24 de ani, România)

Premiul Rusia

Premiul Special pentru interpretarea unei arii de un compozitor rus,

în valoare de 1000 Euro  –  susținut de către Ambasada Rusiei la Bucureşti și sponsorizat de Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă

LEE KYUBONG (bariton, 31 ani, Coreea de Sud)

Premiul special al juriului, în valoare de 500 de euro, pentru cea mai bună performanță a unui interpret cu vârsta mai mică de 24 de ani.

ANASTASIA MICHAILIDI (soprană, 21 de ani, Rusia)

În plus, concursul a oferit participanților și

posibilități de afirmare și dezvoltare în carieră, după cum urmează

Un contract cu un teatru de operă 

 Premiul Operei Naționale Bucureşti

DARIYA KNYAZYEVA (mezzo-soprană, 29 de ani, Ucraina)

Premiul Mihailovsky Teatr, Sankt Petersburg, Rusia

ADRIANA FERFECKA (soprană, 22 de ani, Polonia)

Premiul Aalto Theater Essen, Germania

ADRIAN ȚÎMPĂU (bariton, 28  de ani, Republica Moldova)

Bursă pentru dezvoltarea carierei muzicale oferită de tenorul Neil SHICOFF, în valoare de 500 Euro

ADRIAN ȚÎMPĂU (bariton, 28 de ani, Republica Moldova)

 O invitaţie pentru participarea la unul dintre proiectele muzicale ale Radio România Cultural (constând într-o înregistrare specială radiofonică).

ALIN STOICA (tenor, 26 de ani, România)

Premiul Colla parte

 în valoare de 300 Euro, pentru tineri maeştri acompaniatori (cu vârsta sub 35 de ani),  acordat de Prof. Univ. Dr. Viorica Rădoi.

CRISTIANA MIHART (România)

             Concursul a fost  jurizat de personalităţi emblematice ale lumii muzicale naţionale şi internaţionale: Ioan Holender, cel mai longeviv director din istoria Operei de Stat din Viena; Neil Shicoff (S.U.A.), tenor recunoscut pe plan internațional ca o figură de primă importanță a generației sale; Leo Hussain – unul dintre cei mai cunoscuți tineri dirijori ai momentului (Marea Britanie); Hein Mulders – director al Filarmonicii din Essen și al Aalto Theater; Olga Kapanina – Directorul Departamentului de Operă de la Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg (Rusia); Brenda Hurley – Directorul Studioului Internaţional de Operă din Zürich (Elveția); alături de reprezentanţi ai Operei Naţionale Bucureşti, Mihai Cosma – Managerul de proiect al competiției şi Consilier Artistic al Directorului General al Operei Naţionale Bucureşti şi Răzvan Ioan Dincă – Preşedintele Competiţiei și Director General al Operei Naţionale Bucureşti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.