Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SoNoRo, festival de muzica de camera 1-13 noiembrie 2009

0

Dragi iubitori ai muzicii,

Este aproape noiembrie. Sunteţi pregătiţi de a fi pătrunşi de muzică, emoţie, lumină şi culoare? Timp de treiprezece zile, între 1 şi 13 noiembrie, primul festival de muzică de cameră din Bucureşti va transforma oraşul în muzică şi vibraţie. Iar sunetele capitalei vor răsuna pană departe la Iaşi şi Cluj. Pentru că noiembrie este luna SoNoRo.

sigla1Şi în acest an muzica de cameră va răsuna în sali spectaculoase, precum Palatul Cotroceni şi Palatul Cercului Militar Naţional, în locuri de mare tradiţie muzicală, precum Ateneul Român, Muzeul George Enescu şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, sau în locaţii surprinzătoare, pe care le reinventăm pentru muzica de cameră: Catedrala Sfântul Iosif, Palatul Bragadiru, şi Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Aşa cum v-am obişnuit în ediţiile anterioare, fiecare seară SoNoRo vă va surpinde cu o noutate. Trioul debordant al ilustrului sărbatorit Felix Mendelssohn-Bartholdy va deschide festivalul la Palatul Cotroceni, interpretat de pianista Mihaela Ursuleasa; rugăciunile şi visele halucinante pentru clarinet klezmer şi cvartet de coarde ale lui Osvaldo Golijov, autorul coloanei sonore a filmului Tinereţe fără tinereţe de Francis Ford Coppola, îl vor avea ca protagonist pe clarinetistul israelian Chen Chalevi, acompaniat de proiecţiile video ale ingeniosului VJ Andu Dumitrescu: catedrala Sf.Iosif va găzdui ansamblul condus de celebrul violonist Daishin Kashimoto, noul prim concertmaestru al Filarmonicii din Berlin; Sans orchestre, proiectul inovativ al renumitului „fiddler from Santa Barbara” Gilles Apap şi al grupului parizian Colours of invention va recreea binecunoscuta atmosferă de classic lounge din Palatul Bragadiru; intr-un Finale palpitant vor răsuna atât faimosul dublu concert de J.S.Bach si exuberantul cvartet cu pian de Richard Strauss, în interpretarea ansambluluil in residence al Festivalului SoNoRo – Ensemble Raro, cât şi L’histoire du soldat de Igor Stravinski, celebra poveste despre o vioară, diavolul, o prinţesă şi speculaţiile la bursă.

La festivalul SoNoRo muzica este ritm, imagine, poezie, savoare şi o călătorie fascinantă în căutarea sunetului perfect. Vă invităm de aceea să ascultaţi la Galeria Point fotografiile realizate de Serban Mestecăneanu şi să descoperiţi tonalităţi perfecte în filmul Pianomania, prezentat in premieră în România în parteneriat cu TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Vă aşteptăm la SoNoRo să vă bucuraţi de muzică, artă şi frumuseţe.

Răzvan Popovici,

via SoNoRo.ro

CONCERT DE DESCHIDERE – OPENING NIGHT

Duminică, 01.11.09, ora 19.00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii

Serghei Rachmaninov (1873-1943)
Trio elegiaque cu pian în sol minor, op.1

Johannes Brahms (1833-1897)
Cvartet cu pian în do minor, op.60
————————–
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)

Trio cu pian nr.1 în re minor, op. 49

* Diana Ketler // pian
* Mihaela Ursuleasa // pian
* Alexander Sitkovetsky // vioară
* Răzvan Popovici // violă
* David Cohen // violoncel
* Bernhard Naoki Hedenborg // violoncel
Programul complet al evenimentelor în toate cele 3 oraşe Bucureşti, Cluj, Iaşi este disponibil pe site-ul oficial aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.