Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Some people talk about change. We provide it!

0

Incepand cu 21 februarie 2011, AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari asociatii internationale conduse de tineri, a dat startul campaniei de recrutare pentru Internshipuri Globale ce isi propune sa aduca schimbarea in randul societatii, ajutand la formarea unor tineri cu un pronuntat spirit de initiativa si o reala deschidere spre noi culturi. Formularele de aplicare pot fi completate online pana la data de 10 Martie, pe site-ul www.aiesecbucharest.ro/recruitment .

Sursa: comunicatedepresa.ro

„Global Internships Program” este unul dintre motivele prin care se diferentiaza AIESEC de celelalte ONG-uri de tineri, oferind studentilor sansa de a experimenta domenii precum : cultural, personal si lingvistic. Prin decizia de a pleca intr-o alta tara din reteaua internationala AIESEC, participantii la acest program pot castiga experienta profesionala prin implicarea directa in ONG-uri, fundatii si institutii culturale.

Cateva aspecte de care orice tanar trebuie sa tina cont atunci cand vine vorba despre programele de internshipuri globale AIESEC:

– Internship-ul dureaza intre 6 saptamani si 18 luni;

– Va avea parte de o experienta profesionala si culturala aparte;

– Membrii AIESEC il vor ajuta in ceea ce priveste chestiunile legale, vizele, dar si privind integrarea culturala si interactiunea la nivel interncultural.

– Va face parte dintr-o retea internationala ce numara 50.000 de tineri si va putea invata din experientele altora;

Astfel, tinerii care doresc sa-si croiasca drumul spre cariera mult visata, sa-si descopere potentialul profesional sau, pur si simplu, sa-si imbogateasca experienta personala, pot aplica pentru internship-uri in domeniul educatiei si dezvoltarii in tari precum : Rusia, India, Brazilia, Polonia, Serbia, Portugalia, Italia, Argentina, Estonia, Lituania, Cehia, Bulgaria, Malaezia, Ucraina, Indonezia, Macedonia.

Campania de recrutare se va desfasura dupa urmatorul program :

–          Interviul de grup : intre 11 si 13 martie;

–          Interviul individual : pe 15 si pe 16 martie;

–          Perioada de inductie : intre 17 si 25 martie;

–          Interviul final : pe 26 si 27 martie;

Cei care doresc sa afle mai multe despre program si despre organizatie direct de la oameni aflati in diferite statii ale experientei AIESEC ( membri, oameni intorsi din internshipuri globale, vicepresedinti, alumni ) sunt asteptati pe 7 si 8 martie la evenimentul AIESEC Student Cafe astfel :

– Universitate : 7 martie la „Lost Society”

– ASE : 8 martie la „Cafe Boheme”

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 107 tari si teritorii si avand o istorie de 62 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 10.000 de oportunitati de leadership, 10.000 de posibilitati de exchange, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC in Romania s-a facut remarcata timp de 21 ani, extinzandu-se intr-un numar de 15 orase.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.