Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Soluții inteligente, digitale, de distribuție a energiei electrice de la Schneider Electric pentru Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă

0

Schneider Electric implementează o soluție inteligentă, scalabilă, digitală de distribuție a energiei electrice, alături de partenerul său IMSAT Groupe SNEF la Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă – #NoiFacemUnSpital, construit de Dăruiește Viață în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie.

Principalele cerințe solicitate in ceea ce priveste instalatia electrica au fost legate de fiabilitate, siguranta si scalabilitate,” explică Mihaela Gusa, Health & Hotels Segment Manager Schneider Electric Romania. „Cunoscând importanța instalației electrice în funcționarea unei clădiri cu destinație de spital, cerințele ridicate din punct de vedere fiabilitate și importanța unei activități de întreținere proactivă mai curând decât reactivă, compania noastră a propus soluții de tablouri electrice testate, Prisma Plus, în varianta comunicantă. Prin utilizarea aplicației Ecostruxure Facility Expert Logbook, tablourile electrice au primit coduri QR, cu ajutorul cărora documentația tehnică aferentă a fost livrată în format digital. De asemenea, prin utilizarea acestei aplicații, activitățile de întreținere pot fi organizate și urmărite, asigurându-se trasabilitatea acestora.”

Tablourilor electrice li s-au adăugat trei UPS-uri performante, care asigură disponibilitatea energiei electrice 24/7, pentru siguranța pacienților și a personalului medical, dar și echipamente de medie tensiune conectate, echipate cu senzori de temperatură cu comunicație wireless, TH110.

Toate aceste echipamente electrice conectate vor fi integrate în soluții de Building Management și de management energetic care vor conduce la o operare facilă a clădirii, la eficiență energetică și operațională crescute și, de asemenea, la o creștere a duratei de viață a echipamentelor”, continuă Mihaela Gușă.

Pe lângă faptul că este un proiect complex și provocator din punct de vedere profesional, acesta este și un proiect de suflet pentru întreaga noastră echipă și pentru partenerii noștri de implementare, pentru că toți știm câtă nevoie avem de un spital de oncologie pentru copii și toți ne dorim ca acesta să funcționeze în condiții optime și să salveze cât mai multe vieți,” spune Lucian Enaru, Country General Manager România și Republica Moldova.

Proiectul asociației Dăruiește Viață și-a propus sa devină un model pentru sistemul medical din România în ceea ce privește infrastructura, a evoluat sub auspiciile tehnologiilor și prin colaborare cu cei mai profesioniști parteneri. Proiectul a început în 2015, din dorința de a moderniza condițiile de pe secția de onco-pediatrie a spitalului Marie Curie și a crescut până la un spital complet, cu două clădiri. În prezent se lucrează la instalațiile și compartimentările pentru prima clădire și la masterplanul pentru a doua.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie  prin intermediul unor soluții inteligente,  este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai puține resurse, asigurând prezența vieții oriunde, oricând și pentru oricine – Life is On!   

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii pe zona energetică de automatizări în timp real, de software și servicii integrate pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care împărtășește țelul și valorile noastre

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.