Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Sector 6 finalizează proiectul ”Voluntariatul – investiție pentru dezvoltare durabilă”

0

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Sector 6 în parteneriat cu Asociația CSR Nest anunță finalizarea proiectului ”Voluntariatul – investiție pentru dezvoltare durabilă”. Proiectul are o valoare de 35.000 euro și este finanțat în proporție de 85% prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

foto CR 3

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 18 luni și s-a adresat cetăţenilor care locuiesc sau muncesc în sectorul 6 Bucureşti, potenţialilor voluntari şi membri ai Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – Filiala Sector 6, precum și voluntarilor din alte organizaţii neguvernamentale care realizează intervenţii pentru grupuri vulnerabile.

Principalele rezultate ale proiectului ”Voluntariatul – investiție pentru dezvoltare durabilă” sunt:

 7 sesiuni de cursuri organizate (cursuri de prim ajutor, cursuri de valori umanitare, cursuri de managementul diversității și egalității de șanse) care au însumat 84 de ore de formare și a reunit 124 de voluntari participanți;
 au fost organizate 6 întâlniri de tipul „Cafeneaua Voluntarilor” la care au luat parte 105 participanți;
 au avut loc 6 reuniuni de schimb de experiență a membrilor Crucea Roșie pe tematici precum educație pentru sănătate, prim ajutor și prevenție dezastre la care au luat parte 107 participanți;
 în cadrul proiectului a fost realizat un Ghid al Coordonatorului de Voluntari diseminat în toate cele 46 de filiale de Cruce Roșie la nivel național, alături de un DVD cu filmul de promovare a voluntariatului. Filmul surprinde imagini semnificative din cadrul activităților umanitare ale voluntarilor de Cruce Roșie.
 Realizarea unei strategii și a unui plan de acțiune pentru atragerea de noi membri și voluntari care a avut ca rezultat atragerea a 521 de membri cotizanți nou înregistrați în Filiala Sector 6 a Crucii Roșii precum și a 145 de voluntari nou recrutați de Filiala Sector 6 a Crucii Roșii pe parcursul proiectului.

“Rezultatele proiectului Voluntariatul – investiție pentru dezvoltare durabilă arată că acesta a răspuns unor nevoi reale identificate în cadrul Societății Naționale de Cruce Roșie din România și ca atare, impactul său asupra organizației noastre a fost unul pozitiv. Ne bucurăm că prin acest proiect am reușit să creștem baza de voluntari ai Crucii Roșii”, spune Ana Derumeaux, managerul de proiect.

Despre Societatea Națională de Cruce Roșie din România

Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.
Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, Crucea Roșie Română contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest a fost fondată în anul 2010 de un grup de specialiști cu experiență atât în mediul corporatist cât și al societății civile din România și din străinătate. Scopul acesteia este de a fi o punte de legătură între companii și organizațiile nonguvernamentale. Misiunea organizației decurge din numele acesteia, “CSR Nest”, respectiv “cuibul de responsabilitate socială corporativă”. Conceptul presupune dezvoltarea de la zero a proiectelor și strategiilor de CSR cu impact crescut în comunitate și care vin în întâmpinarea unor nevoi reale.

Despre granturile SEE și norvegiene și Fondul ONG
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org. Pentru detalii referitoare la Fondul ONG, vă rugăm vizitați www.fondong.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.