Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Societatea de Salvare Bucuresti a invatat peste 300 de bucuresteni tehnici de resuscitare de Ziua Europeana a Resuscitarii

0

Peste 300 de bucuresteni, cu varsta cuprinsa intre 10 si 85 de ani, care au trecut joi, 16 octombrie, prin Centrul Vechi si prin Parcul Cismigiu, au invatat tehnici de resuscitare chiar de la profesionisti, in cadrul unei actiuni organizate de catre Societatea de Salvare Bucuresti. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Europene a ResuscitariiEuropean Restart a Heart Day si a avut ca principal scop  cresterea numarului de supravietuitori in cazul unui stop cardio-respirator.

poza 2In Romania, numarul persoanelor care stiu să faca manevre de resuscitare in caz de stop cardiac este foarte mic, acesta fiind si motivul pentru care rata de supravietuire in cazul unui stop cardiac este destul de scazuta, presedintele Societatii de Salvare Bucuresti, Cristian Grasu, declarand ca doar 3% din cei care sufera un stop cardiac in afara spitalului supravietuiesc.

Toti cei care doresc sa invete tehnicile de resuscitare si sa devina adevarati salvatori, pot sa se inscrie in programul Exista un erou in fiecare dintre voi. Programul Exista un erou in fiecare dintre voi are ca scop reducerea timpului de ajungere la urgențe de grad 0 și 1 din locuri publice la mai puțin de 5 minute, prin alertarea persoanelor laice instruite de Societatea de Salvare Bucuresti in tehnici de prim ajutor, atunci cand acestea se afla aproape de victima. Desi o inima poate fi repornita si dupa 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin acest proiect, voluntarii inscrisi in program care se afla pe o distanta de maxim 1000 de m de victima sunt alertati imediat ce se inregistreaza apelul 112 si ajung in maxim 5 minute pentru a acorda primul ajutor.  Mai multe detalii despre program gasiti pe www.existaunerou.ro.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.