Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Social Impact Award caută studenți cu idei de afaceri sociale!

0

Impact Hub București împreună cu Orange România și Fundația ERSTE lansează ediția din 2015 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate. Inițiativa aflată la a patra ediție în România se desfășoară anul acesta concomitent și în alte 9 țări europene: Austria, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, Macedonia, Rusia, Serbia și Slovacia.

Social Impact Award Romania

Social Impact Award oferă studenţilor interesați oportunitatea de a participa la seminarii de informare și de a cunoaște antreprenori sociali, inclusiv studenți câștigători la edițiile precedente. Evenimentele de prezentare vor avea loc în perioada 1 – 7 aprilie, în mai multe universități din București (Academia de Studii Economice, Universitatea București, Universitatea Româno-Americană) participarea fiind gratuită pentru studenți, pe baza înscrierii online în secțiunea http://socialimpactaward.ro/evenimente/

De la reducerea sărăciei, sănătate, educaţie, mediu, dezvoltare comunitară, până la tehnologii de informare şi de comunicare, drepturile omului, egalitatea de şanse, studenţii, organizaţi în echipe de maximum cinci persoane, îşi pot alege orice temă pentru a dezvolta o idee de afacere socială, atâta vreme cât ea este relevantă pentru comunitatea în care se doreşte implementarea sa.

Data limită pentru înscrierea ideilor în competiție este 22 aprilie 2015.

10 idei dintre cele înscrise în competiție vor fi preselectate pentru a participa la o perioadă de accelerare a dezvoltării ideii lor de afaceri. Asfel, în perioada 27 aprilie – 28 mai, reprezentanți ai fiecărei echipe de studenți vor participa la seminarii pregătitoare (ce acoperă cunoștințe de bază în arii precum marketing și promovare online, finanțe, definirea unui model de afaceri sau realizarea unor prezentări captivante), vor avea acces la comunitatea și spațiul de coworking al Impact Hub București, iar un antreprenor le va oferi mentorat în testarea și validarea ideii.

Informaţii detaliate despre înscriere, programul evenimentelor precum și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competiţiei: http://socialimpactaward.ro.

Cele 10 idei finaliste vor fi evaluate la sfârșitul lunii mai de un juriu multidisciplinar cu experienţă  în diverse domenii de activitate, dar cu interese comune în zona de antreprenoriat social. Printre membrii juriului se regăsesc: Alina Stan (CSR Officer Orange România), Tincuța Apăteanu (fondatoarea Asociației Edusfera), Diana Certan (Chief Operations Officer, Fundația Noi Orizonturi) Vlad Craioveanu (Co-Fondator Impact Hub București), Ciprian Stănescu (Director Corporate Affairs, Institutul Aspen România), Orlando Neagoe (Coordonator Romano-Cher KCMC) sau Bogdan Braicu (Project Manager Ewopharma). De asemenea, publicul își va putea vota favoritul în cadrul unei etape online.

Premii:

Câștigătorii din Romania vor primi patru premii, după cum urmează:

–          3 premii în urma evaluării juriului (3 x 5 000 lei)

–          1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 11-27 mai 2015.

În afara premiilor în bani, reprezentanții proiectelor câștigătoare vor beneficia de abonamente la Impact Hub București în perioada iunie – august 2014.

„Prin programele pe care le desfășurăm la Impact Hub București susținem inițiativele antreprenoriale ce vizează și un impact social, iar lucrul cu noua generație de antreprenori ne-a încurajat să organizăm Social Impact Award în România și în 2015. Suntem convinși că vom întâlni mulți studenți cu inițiativă atât la evenimente cât și ca aplicanți, iar pentru câștigători susținerea din partea unei comunități precum cea de la Impact Hub și premiile financiare vor reprezenta un mare avantaj pentru a-si pune ideile în practică”. a declarat Oana Păun, Managing Director și Co-Fondator Impact Hub București.

Despre competiţie

Competiţia a fost lansată în 2009 în Austria de către Institutul de Antreprenoriat Social şi Inovaţie al Facultăţii de Ştiinţe  Economice şi Administrarea Afacerilor din Viena. Ediția din România este organizată de Impact Hub București în parteneriat cu Fundația ERSTE și Orange.

Impact Hub București

Impact Hub București este un spațiu de colaborare conceput pentru inovatorii care acceptă provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre și încearcă să le rezolve prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Impact Hub Bucharest oferă variante diverse de abonamente, adaptate nevoilor fiecărei categorii de profesioniști și organizează și un program variat de evenimente de networking, învățare, incubare și dezvoltare, atât pentru membrii săi, cât și pentru alți profesioniști din domenii conexe cu inovația socială (CSR, HR, comunicare socială etc.).

www.impacthub.ro

Orange România

Orange este lider de piaţă în România cu 10,531 milioane de clienţi şi venituri de 909 milioane de euro la 31 decembrie 2014. Orange România este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 244 milioane de clienţi pe cinci continente.

Orange România oferă o gamă extinsă de soluţii de comunicaţii clienţilor săi, atât utilizatori individuali, cât şi companii, de la servicii de bază până la servicii complete de voce, date fixe şi mobile, precum şi servicii TV.

Mai multe detalii despre produsele şi serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro

Fundaţia ERSTE

În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste şi investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii civile din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

www.erstestiftung.org

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.