Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SOCIAL GYM: Se deschide primul club de fitness și aerobic non-profit din România

0

Centrul de Resurse Pentru Cetățenie Activă (CRCA) anunță deschiderea primului club de fitness și aerobic non-profit din România. Social Gym este un proiect finanțat parțial din fonduri europene și este dedicat persoanelor active, interesate de un stil de viață sănătos, dar și celor dornici de implicarea socială.

Social Gym_1

Deschis în zona Timpuri Noi, Social Gym este un concept nou în România, scopul proiectului fiind acela de a forma și dezvolta o comunitate a oamenilor activi, preocupați de sport și nutriție echilibrată, dar și de a promova un comportament responsabil al membrilor săi față de comunitate. Ceea ce deosebește Social Gym de orice alt club de fitness și aerobic este grija și investiția în dezvoltarea persoanelor defavorizate pentru integrarea acestora pe piața muncii. Astfel, în cadrul clubului au fost angajate 14 persoane ce provin din grupuri defavorizate, respectiv femei care își găsesc cu dificultate loc pe piața muncii și persoane de etnie romă.
O altă miză a clubului Social Gym este aceea de a susține economia românească și sectorul întreprinderilor sociale din România prin promovarea în rândul membrilor săi produsele ecologice și/sau românești. Profitul obținut va fi reinvestit în sustentabilitatea clubului, dar și în alte programe sociale ale Centrului de Resurse pentru Cetățenie Activă.

Social Gym: locul în care poți dona timp

Pentru a încuraja implicarea activă în cauze sociale, clubul Social Gym oferă posibilitatea de a achita orele petrecute la Social Gym donând același număr de ore la organizația neguvernamentală, non-profit ṣi apoliticǎ CRCA, pe diverse proiecte sociale. De această oportunitate poate beneficia orice persoană dispusă să ofere o parte din timpul său unei cauze sociale a organizaṭiei, intr-un numǎr limitat de participanṭi, pe baza unui contract semnat în prealabil, persoanele doritoare primind un card de acces la serviciile Social Gym.

Servicii oferite de Social Gym: Fitness | Aerobic | Wellness

Social Gym este deschis în București, în zona Timpuri Noi, pe strada Logofǎt Tautu, nr. 66 ṣi pune la dispoziția membrilor săi pachete diverse de servicii (fitness, aerobic, spinning, kangoo jumps, masaj,

Social Gym_6

kinetoterapie și consiliere nutrițională), personal specializat, săli de antrenament moderne, cu aparatură de ultimă generație și un spațiu dedicat evenimentelor.

În cele două studiouri dedicate claselor de grup se pot practica Aerobic, Functional Fitness, Spinning, Dance, AeroCombat, 360 Pump, Bosu Cardio & Strength, Full Core Workout, Stretching, Mixed Plyometrics, Step Power & Dance, Pilates și Yoga. Totodată, clubul susține dezvoltarea personală și profesională a membrilor comunității Social Gym, punând la dispoziție spații pentru organizarea de evenimente dedicate temelor de nutriție, wellness și dezvoltare personală. Membrii comunității Social Gym și ai Rețelei „Acționăm Responsabil!” vor avea acces preferențial la majoritatea evenimentelor.

Prima salǎ de fitness si aerobic non-profit din România, Social Gym, are ṣi o ofertǎ specialǎ de lansare, preṭul abonamentului lunar nelimitat fitness sau aerobic)fiind redus de la 195 la 119 RON pe lunǎ.

„Am lansat acest club de fitness și aerobicalǎturi de o echipǎ inimoasǎ ṣi ne dorim sǎ facem o diferenṭǎ, sǎ lǎsǎm ceva în urma noastrǎ ṣi toatǎ munca echipei CRCA sǎ fie dedicatǎ comunitǎṭii Social Gym. Sper ca bucureṣtenii sǎ iubeascǎ, sǎ promoveze ṣi sǎ se bucure de serviciile Social Gym” a declarat Rodica Lupu, preṣedintele Centrului de Resurse pentru Cetǎṭenie Activǎ.

Social Gym_3

Despre CRCA

Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă (CRCA) este o asociație nonprofit, a cărei misiuni este de a promova cetățenia activă prin sprijinirea implicării, civilismului și responsabilității. Scopul CRCA este promovarea și dezvoltarea cetățeniei active, stimularea implicării active a cetățenilor și organizațiilor, prin crearea de instrumente și programe care să sprijine dezvoltarea socială și economică durabilă, inteligentă și incluzivă a României.

Social Gym reprezintă un parteneriat între structurile de economie socială create în cadrul proiectului „SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale” (parteneri: Consiliul Județean Ilfov, Consiliul Județean Călărași, Centrul de Resurse pentru Cetățeni Activă, Asociația „Laboratorul de Solidaritate” și Asociația „Viitorul lor depinde de tine” ), respectiv proiectul „Întreprinderi sociale responsabile” (parteneri: Consiliul Județean Ilfov și Fundația Creștină Rhema). Proiectele sunt cofinanțate din Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este implementat alături de Consiliul Județean Ilfov,

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.