Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Social Gym a inscris la Bursa Binelui proiectul „SOS – Obezitatea infantila”

1

 Social Gymprimul club non-profit de fitness și aerobic din Romania – a inscris la Bursa Binelui, platforma online de donatii necomisionate dezvoltata de BCR, proiectul „SOS – Obezitatea Infantila”. Derulat sub sloganul „Mișcare pentru un viitor fara greutate!”, proiectul are ca scop sprijinirea pe o durata de 6 luni a 10 copii din familii fara posibilitati financiare in combaterea obezitatii și in tratarea depresiei care sta la baza acestei probleme.

banner-socialgym-bursa-binelui

Pana pe 20 februarie ne intrecem cu alte organizatii in Campionatul de Bine pentru a strange donatii care sa sustina cei 10 copii sa intre in programul „SOS – Obezitatea infantila. In prima etapa ce se incheie pe data de 19 decembrie, Social Gym și-a propus sa atinga pragul de 300 de lei cu ajutorul fiecarei persoane care crede in acest proiect pentru a putea trece in semifinala ce se va desfașura in perioada 20 decembrie – 18 ianuarie.

80% sunt sansele ca un copil sa devina un adolescent si un adult obez

Cu 2000 lei/luna copiii vor avea parte de consiliere nutritionala și urmarire permanenta a alimentatiei, sesiuni de sport individuale și de grup, masaj, grupuri de suport pentru depașirea perioadelor critice.

Cum poti dona si tu? Intra pe pagina proiectului, acceseaza butonul „Doneaza” și completeaza suma pe care dorești sa o donezi (suma minima este de 5 lei). In doar cateva minute poti contribui la schimbarea stilului de viata a 10 copii.

In Finala Plina de Bine de pe 20 februarie 2017, vor fi declarate caștigatoare și premiate primele 3 proiecte cu cel mai mare scor final. Premiile vor consta in dublarea sumelor atrase de la donatori, pana in limita a 5000 de euro.

 

Parteneri media: actionamresponsabil.ro, romaniapozitiva.ro, stiriong.ro, galasocietatiicivile.ro, succespentruromania.ro, iQOOL.ro, RunningMag, Sport Extrapress.

Organizatii studentești partenere: AEGEE – Asociatia Studentilor Europeni, BEST – Board of European Students of Technology, ASISB – Asociatia Studentilor in Ingineria Sistemelor Biotehnice, ASGG – Asociatia Studentilor Geologi și Geofizicieni, ASPSE – Asociatia Studentilor la Psihologie și Știintele Educatiei, SSFB – Societatea Studentilor in Farmacie București, A.T.I.V – Asociatia Tineri in Viitor, ASLS – Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine.

DESPRE SOCIAL GYM

Social Gym este rezultatul unui parteneriat intre 2 structuri de economie sociala infiintate de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, respectiv Asociatia pentru Inovare Sociala in cadrul proiectelor „SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale” și „Intreprinderi Sociale Responsabile”. Deschis in zona Timpuri Noi, Social Gym este un concept nou și inovativ, fiind primul club non-profit de fitness și aerobic care iși propune ca prin programele de sport, programele sociale și evenimentele organizate sa promoveze un comportament responsabil al membrilor fata de comunitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar

    Salut aceasta initiativa foarte utila copiilor care au probleme cu greutatea si nu le pot depasi singuri. Pentru ca de cele mai multe ori obezitatea este cauzata de gestionarea defectuoasa a problemelor emotionale specifice varstei lor, ideal ar fi sa beneficieze in acelasi timp si de consiliere psihologica.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.