Soare Staniol

0

Concert-concept experimentând în jurul fuziunii dintre instrumentele acustice și sunete generate electronic.

Deopotrivă puternic și fragil, vulnerabil și hipnotic, Soare Staniol reinventează narativitatea vocală prin linii melodice intime și texte recitat-cântate. Senzația de tactil sonor e indusă de elementele de artă video.
downtempo, IDM, ambient, dark ambient, neo folk, spoken word, psychedelic.

2 aprilie soori

Maria Balabaş este un spirit liber + muziciană, sound-artist și jurnalistă. A susţinut performance-uri în Antwerp, Bruxelles, Rotterdam, Bucureşti etc, iar creaţiile sale de radio şi sound art au fost difuzate de Resonancefm din Londra, Radio Zero din Lisabona şi Radio Campus din Bruxelles. Apare pe compilația Framework 250 și a realizat instalații sonore pentru Explore Dance Festival (2012) și Institutul Francez București. Este co-fondatoare a colectivului artistic Avant`n`Gard. Artist invitat în proiectul Landscape Choreography (2013, Cluj Napoca). Piesa La madeleine sonore, realizată în colaborare cu Mihai Balabaș și Nicolas Triboi, a fost selectată pentru ediția 2013 a festivalului Helicotrema, Italia. În 2013 a făcut parte dintre artiștii selectați pentru festivalul Camp, Cluj-Napoca și pentru spectacolul Foaie verde de la Teatrul Odeon. Moderează emisiunea Dimineața crossover de la Radio România Cultural, premiată de UCMR.

Mihai Balabaş este violonist cu studii universitare şi chitarist autodidact, activând deopotrivă pe scena simfonică şi pe cea underground. Este membru al trupelor Avant’n’Gard, Bucium si Trei Parale, a colaborat cu artisti precum Cătălin Milea, Mircea Florian, Norzeatic, Iordache, Nu & Apa neagră, Marcus Beuter (Germania), Mr Delagare (Franta), Nik Baertsch (Elvetia), Trey Gunn (USA). Semnează împreună cu sora sa, Maria Balabaş, instalaţii sonore pentru Institutul Francez din Bucureşti, Centrul Ceh şi Festivalul de Dans Contemporan Explore 2012. A susţinut concerte în România, Marea Britanie şi Elveţia. În prezent lucrează la primul album solo.

Călin Torsan (n.1970) este un personaj pitoresc, unul dintre primii muzicieni care au cântat pe străzile României post-decembriste. Muzician autodidact, specializat în instrumente de suflat, a creat şi a colaborat cu numeroase trupe între care Domnişoara Pogany, Einuiea, Jazzadezz, Nu & Apa neagră, Avant’n’Gard. A concertat în Japonia, Germania, Danemarca şi în numeroase festivaluri din România. În calitate de scriitor a publicat romane şi volume în colaborare la edituri precum Humanitas şi Casa de pariuri literare. Călin Torsan apare şi în numeroase spectacole de teatru, iar în ultimii ani se preocupa aproape exclusiv de muzica improvizata liber.Colecţionează fluiere, clarinete şi tot felul de alte instrumente de suflat din toate colţurile lumii.

Percuţionistul Gabriel Bălaşa este unul dintre cei mai activi percuţionişti de pe scena muzicală românească, artiştii admirându-l pentru energia sa şi vibraţia pozitivă din timpul concertelor. S-a remarcat alături de Byron, Balkanic Zeppelin, Blue Nipple Boy, We Singing Colours, Raul Kusak & Adrian Naidin etc. Studiile sale de pictură au contribuit la conturarea sa de muzician al culorii şi texturii, el reuşind să rămână personal în conjuncturi sonore mai mult decât diferite.

Dilmana Yordanova este artistă multimedia specializată într-o gamă largă de resurse artistice dezvoltate la sfârșitul anilor `90. Ca artist vizual este interesată de înnoirea limbajului artistic prin stăpânirea mijloacelor de expresie tradiționale și noi. Dilmana apelează la pictură, fotografie, video, VJ-ing, 3D video mapping, instalații interactive și performance, pentru a exprima același concept. În 2006, împreună cu Mihaela Kavdanska, fondează Studioul Kotki. Dilmana Yordanova este, de asemenea, co-fondatoare, curatoare și organizatoare a evenimentelor Platformei Avmotional (2004), una dintre cele mai articulate ipostaze ale culturii urbane contemporane din România.
Sorin Păun aka Randomform a-nceput să producă muzică electronică în 2005 și de atunci și-a creat multiple aliasuri pentru a explora diferite genuri în calitate de DJ, producător și remixer. Piesele sale și remixurile au fost publicate la label-uri și netlabel-uri, a publicat mixuri de DJ personalizate și a fost inclus în numeroase podcasturi și transmisiuni radio internaționale.

„Displaying extraterrestrial diversions, microscopic attention to detail and oblique movements, a peculiar vision of future worlds unveils itself, if somewhat subliminally. Darkened by fractured beats and moody digital-signal-processing, Randomform releases a swarm of insects flying over the radar of experimental electronics.” [igloomag.com]

Marina Pîngulescu este violonistă, licențiată a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Activitatea sa de muzician se desfășoară între colaborările cu orchestre simfonice (Filarmonica din Pitești, Râmnicu Vâlcea), muzicieni de jazz (Nik Bärtsch) și cu trupe rock precum The Veil. A primit premii și a concertat în Germania, Franța, Spania, Italia, Elveția, Turcia. În Soare Staniol, Marina Pîngulescu descoperă expresia sălbatică a cântului la vioară și se alătură grupului în cea mai personală ipostază artistică a sa.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează