Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Smiley este noul Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România

0

Începând cu 12 noiembrie 2013, UNICEF România are un nou Ambasador al Bunăvoinței în persoana lui Andrei Tiberiu Maria, cunoscut publicului larg ca Smiley. El este unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați artiști pop din România. Mai mult, Smiley are o carieră strălucită și ca producător și om de televiziune. De-a lungul timpului, el a susținut diferite cauze sociale și a dovedit că își dorește să susțină cauza copiilor. Prima colaborare a lui cu UNICEF a fost concertul de la Hard Rock Café când Smiley și-a folosit talentul și notorietatea pentru a strânge fonduri în beneficiul copiilor invizibili.

Împărtășind aceleași valori, suntem siguri că împreună cu Smiley vom putea aduce în atenția publică dificultățile cu care se confruntă copiii vulnerabili și vom demonstra că ei sunt o prioritate. Mai mult, cu sprijinul unui artist atât de iubit și apreciat, sunt convinsă că vom mobiliza și mai multe persoane să se implice în beneficiul copiilor astfel încât fiecare copil să crească în familia lui, să meargă la școală, să aibă acces la servicii medicale, să se bucure de protecție”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România. 

Alături de ambasadori internaționali ca David Beckham, Shakira, Orlando Bloom, Ricky Martin și de ambasadorii naționali Andreea Marin și Gheorghe Hagi, Smiley va fi vocea care aduce în atenția publică mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel încât drepturile lor să fie respectate și să aibă șansa la o viață mai bună.

Mă simt cu adevărat onorat să fiu numit Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România. E o reală împlinire și deopotrivă o mare provocare pentru mine să primesc acest titlu și mă angajez să fac tot ce îmi stă în putință pentru ca viața copiilor să fie una mai fericită, mai liniștita și – pe cât posibil – lipsită de greutăti”, a declarat Smiley. “Copiii de astăzi sunt cei care ne vor construi nouă viitorul, așa că merită devotamentul, grija și ajutorul nostru pentru o Românie mai bună și, desigur, pentru o lume mai frumoasă. Mulțumesc, UNICEF, pentru această șansă!„, a completat el.

Smiley este parte a campaniei UNICEF “Să punem capăt violenței” care se derulează în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014. Spotul rulează pe diferite canale media.  UNICEF lucrează împreună cu partenerii săi guvernamentali și neguvernamentali pentru a găsi soluții eficiente pentru a preveni actele de violență împotriva copiilor, inclusiv prin îmbunătățirea cadrului legal și prin influențarea atitudinilor, comportamentelor și a normelor sociale.

De mai bine de 50 de ani UNICEF colaborează cu celebrități pentru a aduce în atenția publică nevoile copiilor din întreaga lume. Aceste personalități publice contribuie prin diverse acțiuni la protejarea drepturilor copilului și sprijină copiii vulnerabili să aibă o viață mai bună. Prin atragerea atenției asupra problemelor cu care se confruntă copiii, prin contribuția în ceea ce privește mobilizarea de resurse și prin influențarea politicilor publice, celebritățile care colaborează cu UNICEF transmit un mesaj clar: copiii sunt o prioritate.

unicef

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.